ΣΠΑΡΤΗ. Ένα φριχτό ΡΟΜΑντζο της Πολιτείας με τους γνωστούς - αγνώστους, εγκληματίες, παραβάτες, κλέφτες, ληστές, αλητάμπουρες και λωποδύτες. Σπάρτη Ιούνιος 2023. Η δύναμη των παρανόμων είναι μεγαλύτερη από την δύναμη των νόμιμων πολιτών. Το θράσος δεν έχει όρια. Ο τρόμος είναι στα μάτια και ο φόβος στις καρδιές των πολιτών. Όπλα γεμάτα πίσω από τις πόρτες. Παράνομοι και κακούργοι μπαινοβγαίνουν στις φυλακές ωσάν σε διακοπές. Αυτή την Ελλάδα μας προσφέρουν Κυβερνήτες και Αξιωματούχοι. Όπου σταθείς, όπου γυρίσεις, όπου ρωτήσεις… ανασφάλεια.

Νότια…

Οικισμός του δήμου Σπάρτης. Νότια. Σουρουπώνει. Οι γονείς λείπουν. Η 17χρονη κόρη βρίσκεται στο σπίτι. Ένας θόρυβος διάρρηξης που σου σηκώνει την πέτσα την κρατά κρυμμένη πίσω από μια πόρτα. Από την φυράδα βλέπει ένα ανδρικό πόδι να μπαίνει από το παραβιασμένο παράθυρο… Όσο πιο αθόρυβα μπορεί «γλυστρά» προς το μπάνιο, ξαπλώνει στην μπανιέρα και τραβά αργά την κουρτίνα… Στο κινητό όσο πιο γρήγορα μπορεί στέλνει μήνυμα στους γονείς της «μπήκαν άγνωστοι στο σπίτι μας, είμαι στο μπάνιο». Οι γονείς ενημερώνουν την Αστυνομία και τρέχουν να προλάβουν.

Οι γνωστοί – άγνωστοι ψάχνουν ντουλάπες και συρτάρια. Αρπάζουν ότι τους γυαλίζει, σπάζουν ότι δεν μπορούν να πάρουν. Ευτυχώς δεν αντιλαμβάνονται το κορίτσι που κρατά την ψυχή του να μην βγει… Αφού οι αλήτες μαγαρίζουν ότι πιάσουν αντιλαμβάνονται την σειρήνα της Αστυνομίας που καταφθάνει και το σκάνε… Το κορίτσι θα αργήσει να συνέλθει από το σοκ…

Κύριε Μητσοτάκη, Ιούνιος 2023 στην Ελλάδα της ασφάλειας…

Δυτικά…

Οικισμός του δήμου Σπάρτης. Δυτικά. Ο παππούς στο ισόγειο του σπιτιού με κλειδωμένες πόρτες και παράθυρα. Τα παιδιά του, εξηγούν ότι δεν μπορεί, στα 85 του να απολαύσει την αυλή, το ανοιξιάτικο αεράκι, τον ίσκιο του μεσημεριού, τα αρώματα των λουλουδιών, το καλησπέρισμα του γείτονα, γιατί υπάρχουν επικίνδυνοι άνθρωποι, γνωστοί – άγνωστοι, που μπορεί να τους κάνουν κακό. Μένει κλειδωμένος και λυπημένος. Ξαφνικά βλέπει στο παράθυρο σκιές και αρχίζει να φωνάζει το όνομα του γιού του. Φοβάται ότι ήρθαν οι κακοί… Φωνάζει με τρόμο και υγρά μάτια ένα πρώην λεβέντης του χωριού, ένας απόμαχος της ζωής… Αυτό του επεφύλαξε το Κράτος που υπηρέτησε ως φορολογούμενος νομοταγής πολίτης.

Κύριε Μητσοτάκη, Ιούνιος 2023, στην Ελλάδα της ασφάλειας…

Ανατολικά…

Οικισμός του δήμου Σπάρτης. Ανατολικά. Ο κατάκοπος από το χωράφι 55χρονος αγρότης φθάνει στο χωριατόσπιτο του. Λείπει από το ξημέρωμα. Η γυναίκα στο μεροκάματο. Τα παιδιά στην Αθήνα για σπουδές ίσα ίσα. Μπαίνει στην αποθήκη και του κόβεται η ανάσα. Βενζινοπρίονο, χορτοκοπτικό, ραβδιστικό, ακόμα και εργαλεία χειρός έχουν κάνει φτερά… Τόσος κόπος πάει χαμένος. Δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι η πέμπτη. Ξέρει πολύ καλά ποιοι είναι οι κλέφτες. Κάνει ένα ντους, περιμένει τη γυναίκα να φάνε μια μπουκιά, συζητούν για λίγο… Βγάζει από το μαξιλάρι κάποια ευρώ και φεύγει… Μετά από μισή ώρα γυρίζει φανερά αηδιασμένος με τα εργαλεία του στην καρότσα, διπλοπληρωμένα και μαγαρισμένα… «Δεν πειράζει ρε γυναίκα» λέει… «Πες πως τούτο τον μήνα δεν έφερε μεροκάματο. Μόνο μην πεις τίποτα στα παιδιά και πικραθούν…»

Κύριε Μητσοτάκη, Ιούνιος 2023, στην Ελλάδα της ασφάλειας.

Βόρεια…

Οικισμός του δήμου Σπάρτης. Βόρεια. Οι θειάδες, συνυφάδες, πάνε στο νεκροταφείο για φροντίσουν τους τάφους των δικών τους. Ο ένας έφυγε σε μάχη που έδινε με πυρκαγιά σαν εθελοντής. Ο άλλος έφυγε πριν προλάβει να πιάσει στα χέρια του τη σύνταξή του… Πλένουν τα λευκά μάρμαρα και χολογιούνται… Πίκρα μαζί και ανέχεια. Με οικονομία το λάδι στο καντήλι και με σέβας το δημόσιο νερό… Κράτςςςς ακούγεται ξαφνικά… Σηκώνουν τα μάτια και βλέπουν δύο αλητάμπουρες μελαμψούς και όμοιους να τρέχουν χασκογελώντας πιάνοντας τα αχαμνά τους… Έχουν σπάσει το τζάμι του αυτοκινήτου, έχουν αρπάξει τις τσάντες με τα πορτοφόλια των γυναικών και όσα χρήματα είχαν (και δεν άφησαν σπίτι για να μην τα κλέψουν άλλοι αλητάμπουρες). Κλέβουν κι ένα κινητό τηλέφωνο, κλέβουν κι ένα φίλεμα για μια γειτόνισσα. Κλέβουν ακόμα και τα ψιλά από το ταμπλό και για να ολοκληρώσουν τη ζημιά σπάζουν και τον ένα καθρέφτη… Οι θειάδες βάζουν το που που… Τρέχουν αργά… Φωνάζουν… Το βράδυ συνειδητοποιούν πόσο τυχερές ήταν που απείχαν κάποια μέτρα από τον αυτοκίνητο. Συνολική ζημιά αρκετές εκατοντάδες ευρώ γιατί πήγαν στο νεκροταφείο…

Κύριε Μητσοτάκη, Ιούνιος 2023, στην Ελλάδα της ασφάλειας.

Στην καρδιά…

Σύμφωνα με πληροφορίες του Notospress τις επόμενες εβδομάδες πολίτες απ’ όλους τους οικισμούς του δήμου Σπάρτης, από χωριά και από την πόλη, θα συγκεντρωθούν, θα συντονιστούν, θα αποφασίσουν και θα εκδηλώσουν την οργή και την ανησυχία τους. Αν οι πληροφορίες επαληθευτούν αυτό δεν θα έχει ξαναγίνει στα χρονικά της διαμαρτυρίας πολιτών στη Σπάρτη. Νέοι, νέες, θεσμικοί και απλοί πολίτες, θα γίνουν μια γροθιά και θα δηλώσουν ότι η ατιμωρησία δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Θα απευθύνονται όχι στην Αστυνομία (που εκείνη την ώρα θα πρέπει να προστατεύει τα σπίτια των πολιτών) αλλά στην Δικαιοσύνη και στους Πολιτικούς.

Ο τρόμος, ο φόβος, η ανασφάλεια, η πίκρα, η απόγνωση, η αηδία, η οργή, δεν είναι αισθήματα για νομοταγείς και ειρηνικούς πολίτες. Όμως η ατιμωρησία και ο εμπαιγμός έχει εξαναγκάσει το σύνολο των πολιτών να ξεπεράσει τα όρια του. Το βράδυ κλέβουν και ρημάζουν τα πάντα και το πρωί χασκογελούν και προκαλούν τα θύματα…

Η Δικαιοσύνη δεν έχει να φοβάται κάτι από τους έντιμους πολίτες. Απλά πρέπει να νοιάζεται να μην της πέφτει το μαντήλι από τα μάτια της όταν δικάζει… Η Πολιτική όμως έχει να φοβάται. Ενδέχεται να μείνει με άδειες κάλπες…

Κύριε Μητσοτάκη, Ιούνιος 2023, στην Ελλάδα της ασφάλειας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις