ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους μετανάστες που διασώθηκαν από το ναυάγιο στην Πύλο έκαναν δύο Καλαματιανοί, οι οποίοι έσπευσαν για βοήθεια.

Το ζευγάρι έφερε πράγματα για τους ναυαγούς και μάλιστα δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όπου χρειαστεί.

«Άμα θέλεις κι άλλα ενημέρωσέ μας. Είναι καινούρια. Για 35 άτομα περίπου», είπε ο άνδρας στην εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού.

Μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr και τον Χάρη Γκίκα είπαν: «Για τον κόσμο βέβαια. Πρέπει να βοηθάμε. Είναι μεγάλη τραγωδία. Τραβάνε κι αυτοί τον Γολγοθά τους.»

Μέχρι αυτή την ώρα 79 νεκροί και 104 διασωθέντες έχουν βρεθεί από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με τον αριθμό των αγνοουμένων να παραμένει άγνωστος και τους φόβους για πολύ περισσότερους νεκρούς να αυξάνονται συνεχώς.

Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας για ανάκριση ενώ στον νομό καταφθάνει ειδική ομάδα αναγνώρισης θυμάτων και καταστροφών, όπως και ιατροδικαστές από την Αθήνα για τη διαδικασία της νεκροτομή των θυμάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο σκάφους επέβαιναν περίπου 700 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι η επιχείρηση διάσωσης αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερους αριθμούς. Στόχος, προφανώς, είναι να αυξηθεί ο αριθμός των διασωθέντων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις