ΠΥΛΟΣ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού μετά το ναυάγιο με τους μετανάστες 47 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, στη Μεσόγειο.

Σε νεότερο δελτίο του το Λιμενικό ενημερώνει ότι η ευρεία επιχείρηση βρίσκεται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην περιοχή επιχειρούν:

  • ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
  • ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
  • μία φρεγάτα Π.Ν.,
  • εννέα παραπλέοντα πλοία,

ενώ από αέρος επιχειρούν:

  • ένα ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
  • ένα ελικόπτερο Π.Α.,
  • ένα ελικόπτερο Π.Ν.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 άτομα και έχουν ανασυρθεί 78 σοροί.

Νέες φωτό-ντοκουμέντο από το ναυάγιο μεταναστών στην Πύλο

Το δελτίο του Λιμενικού συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες, μία πριν και μία μετά το ναυάγιο.

Η φωτογραφία πριν το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους ανοιχτά της Πύλου συγκλονίζει, καθώς απεικονίζει τους μετανάστες τον έναν πάνω στον άλλον στο κατάστρωμα - φωτογραφίες συγκλονιστικές που είχαμε δει και χθες τραβηγμένες από ελικόπτερο, αλλά τώρα προφανώς είναι βγαλμένες από κάποιο πλωτό μέσο.

Η δεύτερη φωτογραφία είναι από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού. Πρόκειται για κάποια εναέρια προσπάθεια διάσωσης.

Να σημειωθεί ότι οι έρευνες είναι από χθες άκαρπες, αφού, πέραν των 104 πρώτων διασωθέντων, δεν έχει βρεθεί άλλος επιζών. Οι προσπάθειες ανεύρεσης συνεχίζονται, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των νεκρών, καθώς, σύμφωνα με αναφορές επιβαινόντων, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που είχαν ανέβει επάνω στο σαπιοκάραβο για να κάνουν το ταξίδι από τη Λιβύη στην Ιταλία ανέρχεται σε 600 με 700. Επίσης, κατά τις ίδιες αναφορές, τα γυναικόπαιδα ήταν κλειδωμένα στο αμπάρι, με τον αριθμό των παιδιών, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές επιβαινόντων, να ανέρχεται στα 100. Η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών ανέφερε πωςδεν υπάρχει εκτίμηση για τον αριθμό όσων επέβαιναν στο πλοίο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις