ΚΟΣΜΟΣ. Νέα σειρά διακρίσεων υψηλού κύρους, σημειώθηκε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου,

  • με 7 συνολικά βραβεύσεις,
  • στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων AFRO - ASIAN International Olive Oil Competition 202

Διεθνής διαγωνισμός στο Ριάντ, πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβία

Ο διεθνής διαγωνισμός στη Σαουδική Αραβία αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα αξιολόγησης και ανάδειξης των ελαιολάδων που βρίσκονται στα ανώτερα ποιοτικά επίπεδα παγκοσμίως με σκοπό να τα προβάλλει σε Αφρικανικές, Ασιατικές αλλά και διεθνείς αγορές οι οποίες αναζητούν εξαιρετικά ποιοτικά ελαιόλαδα.

  • AFRO - ASIAN IOOC

Η ετήσια έκδοση του διεθνή διαγωνισμού AFRO - ASIAN IOOC πραγματοποιείται σε διαφορετική πρωτεύουσα σημαίνουσας χώρας της Αφρικής ή της Ασίας. Για το 2023, πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, από 7 έως 11 Ιουνίου του 2023, με σημαντικό ενδιαφέρον από τον διεθνή ελαιοκομικό τομέα. Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Credits

Ο AFRO - ASIAN IOOC, για τα standards και τις μεθόδους δοκιμής ελαιολάδων που εφαρμόζει, αναγνωρίζεται επίσημα από την παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOOWR.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων γίνεται από εξειδικευμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους και από πολλές χώρες του κόσμου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting), βάσει αυστηρών κριτηρίων αξιολόγησης.

Μετά την προκαταρκτική ανάλυση, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών διενεργεί ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε συνεχείς φάσεις, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη των ελαιολάδων και στην συνολική βαθμολογία.

Στις 13/6/2023, έλαβε χώρα η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του AFRO - ASIAN IOOC 2023, όπου οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με 7 συνολικά βραβεύσεις σε 7 ελαιόλαδα που συμμετείχαν.

Ειδικότερα, οι 7 μεγάλες βραβεύσεις στα γαστρονομικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας για το 2023:

Η εξαιρετική και απόλυτη επιβράβευση του 100% στη Σαουδική Αραβία για το 2023 σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας, την Ελλάδα, τον τόπο μας, τη Σπάρτη και τη Λακωνία καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 31 χρόνια.

  • 735 Διεθνείς Βραβεύσεις

Οι επτά (7) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον διεθνή διαγωνισμό AFRO - ASIAN IOOC 2023 στην Σαουδική Αραβία, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 735 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, αριθμό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Singe Estate – Terroir).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις