ΠΥΛΟΣ. Ένας άνδρας που κατάφερε να σωθεί από το ναυάγιο στην Πύλο, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως «ήμασταν κάτω στο αμπάρι, εγώ έχασα τέσσερα ξαδέρφια και προλάβαμε και βγήκαμε από κάτω από το υπόγειο».

Υπενθυμίζεται, ότι στη φυλακή βρίσκονται από χθες οι εννιά κατηγορούμενοι ως διακινητές, οι οποίοι αρνούνται όλα όσα τους καταλογίζουν για το ναυάγιο στην Πύλο. Την ίδια ώρα, σε ένα χωριό του Πακιστάν οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν δικαιοσύνη.

«Του μίλησα μια μέρα πριν το ναυάγιο Την προηγούμενη νύχτα μου είπε ότι ο καιρός δεν ήταν καθαρός. Του είπα να μην μπει στο σκάφος» λέει μητέρα θύματος.

Η οργή ξεχειλίζει μετά τη σύλληψη δέκα ατόμων από τις αρχές του Πακιστάν με τη κατηγορία της συμμετοχής σε διακίνηση μεταναστών.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να μας αποζημιώσει. Οι διακινητές που συνελήφθησαν πρέπει να κρεμαστούν», δηλώνει αδελφός αγνοούμενου.

Την ίδια ώρα, ένας από τους κατηγορούμενους δήλωσε πως «πλήρωσα 4 χιλιάδες ευρώ για να φτάσω στην Ευρώπη. Το πρόσωπο το οποίο πήρε τα λεφτά δεν βρισκόταν στο καράβι. Σώθηκα από τύχη γιατί δεν ήξερα κολύμπι».

Σημειώνεται, ότι στην Μαλακάσα μεταφέρθηκαν ακόμα έξι διασωθέντες από το νοσοκομείο της Καλαμάτας με τους νοσηλευόμενους να είναι πλέον μόλις δύο.

O απολογισμός από το ναυάγιο στην Πύλο είναι 82 νεκροί. Εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται, ενώ 104 έχουν διασωθεί μετά τη βύθιση του υπερφορτωμένου με μετανάστες αλιευτικού σκάφους, 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πακιστανικές αρχές έκαναν λόγο για 800 ανθρώπους πάνω στο πλοίο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις