ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Σε δήλωση προχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας με την Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννης Κελλάρης για την μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Λουτρακίου.

«Για τρίτη μέρα η μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Λουτρακίου κατακαίει σπίτια, περιουσίες και δάση σε μια περιοχή γνωστή για την πολύ υψηλή επικινδυνότητα, με διάσπαρτους οικισμούς μέσα στο πευκοδάσος, με πολλά εργοστάσια που δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι, καθώς και την μονάδα της motor oil όπου χθες απόγευμα οι φλόγες έφθασαν σε απόσταση αναπνοής απειλώντας με τεράστια καταστροφή ολόκληρη την περιοχή!

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν πραγματικά τιτάνια μάχη ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού για ακόμη μια φορά και με ελάχιστα μέσα, έρχονται αντιμέτωποι με ακαθάριστα δάση, με την έλλειψη αντιπυρικών ζωνών, την ανυπαρξία δασικών δρόμων πρόσβασης, την έλλειψη υποδομών πυρόσβεσης όπως οι πυροσβεστικοί κρουνοί κ.α.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου έχουμε φέρει επανειλημμένως με ερωτήσεις μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της πρόληψης, ζητώντας να παρθούν ουσιαστικά μέτρα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα πυροπροστασίας, καθώς και την ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε πάρει ουσιαστικές απαντήσεις αφού όλα αυτά λογαριάζονται ως κόστος!

Οι πρόσφατες δηλώσεις της κυβέρνησης, στις 7 του Ιούλη, πως έχει λάβει όλα τα μέτρα "για να μην καούμε φέτος" αποδεικνύονται κάτι παραπάνω από απαράδεκτες και προκλητικές, καθώς μετά από μόλις 10 μέρες, στην πρώτη μεγάλη φωτιά, κοντεύει κυριολεκτικά να "εξαφανιστεί" το Λουτράκι και το φυσικό τοπίο της ευρύτερης περιοχής η οποία είναι «φιλέτο» για επιχειρηματικά σχέδια και επενδύσεις, για εγκαταστάσεις ΑΠΕ κ.α!

Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τη συνδρομή επίγειων και εναέριων μέσων για να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή, να σωθούν τα σπίτια και οι περιουσίες των κατοίκων, να υπάρχει μέριμνα για την ασφάλεια των εργαζομένων στα εργοστάσια και να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις