ΛΑΚΩΝΙΑ. Στην τελική ευθεία βρίσκονται πολλά υδατοδρόμια για αδειοδότηση. Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Ερμιονίδας ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους μαζί με τον ιδιώτη επενδυτή Δημήτριο Ρήγα, υπογραμμίζοντας ο ίδιος, με την επίσκεψή του αυτή, το ενδιαφέρον της Hellenic Seaplanes για το υδατοδρόμιο της Ερμιονίδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Γανώσης έχει αναφέρει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ετοιμάσει τις διαδικασίες για 4 υδατοδρόμια και 2 υδάτινα πεδία στην Πελοπόννησο και είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει η αδειοδότηση. Πρόκειται για τα υδατοδρόμια Ερμιονίδας, Γυθείου, Κυπαρισσίας και Μονεμβασιάς καθώς και τα υδάτινα πεδία στο Παράλιο Άστρος και στην Ελαφόνησο. Το δίκτυο Πελοποννήσου, θα συμβάλλει στην τουριστική και γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιφέρειας. Τα οφέλη για την κοινωνία και τον τουρισμό θα είναι πολλά.

Που θα γίνουν όμως τα υδατοδρόμια Γυθείου, Μονεμβάσιας και το υδάτινο πεδίο της Ελαφονήσου; Δεν θα έπρεπε να είναι πιο γνωστή κάθε εξέλιξη για το θέμα αυτό στη Λακωνία; Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον; Δεν θα έπρεπε την ώρα που εξελίσσονται διαδικασίες αξιοποίησης του αεροδρομίου της Σπάρτης να είναι όλα τα δεδομένα στην ίδια βάση και αν είναι δυνατόν να υπάρχει συνδυασμός, συνεργασία και αλληλοεπικάλυψη; Έχει άραγε καταγραφεί ενδιαφέρον από επενδυτές όπως σε Αργολίδα και Μεσσηνία και αν ναι από ποιους; Αν όχι γιατί;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις