ΑΧΑΪΑ. Σοβαρό προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες εξαφανίσεις ζώων στην περιοχή του Ωλενού στο Δήμο Ερυμάνθου, τη Δυτική Αχαΐα και ημιορεινές περιοχές της Πάτρας, όπως αποκαλύπτει το callnews.gr.

Σύμφωνα με καταγγελίες εδώ και μήνες πρόβατα, κατσίκια, γουρούνια και κότες εξαφανίζονται σε πολύ μεγαλύτερους αριθμός απ΄ότι στο παρελθόν.

Οι αρμόδιες αρχές υποστηρίζουν πως πρόκειται για επιδρομές τσακαλιών που έχει αυξηθεί ο αριθμός τους τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο οι άνθρωποι που έχουν υποστεί τις «επιδρομές» δεν βλέπουν ίχνη που να παραπέμπουν σε επιδρομές τσακαλιών και θεωρούν πως οι επιθέσεις είναι έργο ανθρώπων.

Βοσκός από πληγείσα περιοχή είπε χαρακτηριστικά πως «τα τσακάλια δεν κάνουν τόσο παστρικά τις δουλειές τους. Ούτε αίμα υπάρχει ούτε τίποτα. Συμμορία είναι που παρακολουθεί και χτυπάει όταν λείπουμε».

Στα καφενεία «σέρνεται» η φήμη πως τα κλεμμένα ζώα πωλούνται μακριά από την Πάτρα αλλά οι αρχές δεν αντιμετωπίζουν ως ώρας τα γεγονότα αυτά ως ανθρώπινες ενέργειες.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν από μερικούς μήνες στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση του περασμένου Ιανουαρίου «οι κατηγορούμενοι διέπραξαν έξι περιπτώσεις ζωοκλοπών από αγροτεμάχια ημεδαπών στην Αμαλιάδα, κατά τις οποίες αφαίρεσαν πρόβατα, γίδες, κοτόπουλα και κουνέλια. Την 13-1-2023 οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας μετέβησαν σε αγροτική περιοχή της Αμαλιάδας, όπου εντόπισαν τα κλεμμένα ζώα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις