ΣΠΑΡΤΗ. «Βρεθήκαμε σήμερα, συνταξιούχοι και εν ενεργεία πυροσβέστες, στον Ταϋγετο, δίπλα στο μνημείο του, προκειμένου να αποτίσουμε ελάχιστο (φόρο τιμής)) στον αποβιώσαντα εν τη εκτέλεση του καθήκοντος προ 23 ετών, Ηλία Γκάτσο. Άριστου πυροσβέστη και προπαντός εξαίρετου ανθρώπου. Ας είναι απαλό το χώμα που τον σκεπάζει». Αυτά αναφέρουν οι συνάδελφοι του Πυροσβέστες.

Ο Ηλίας Γκάτσος, όπως και άλλοι σημαντικοί Έλληνες πυροσβέστες «έπεσε» γιατί μπήκε στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Τον καταπλάκωσε αποκολλημένος βράχος σε πλαγιά του Ταϋγέτου ενώ προχωρούσε πεζός, σχεδόν σε αναρρίχηση, προς το μέτωπο της φωτιάς.

Ας δούμε τώρα πόσοι εκ των Αρχών κι εκ των πολιτών ήταν παρόντες στην λιτή εκδήλωση «φόρου τιμής». Δείτε τις φωτογραφίες…

Η παρουσία δεν είναι αναγκαία για την δικαίωση του Ηλία Γκάτσου. Αυτός έχει ήδη αναδειχθεί στα Τάγματα των Αγγέλων. Είναι όμως αναγκαία για τους Πυροσβέστες που μένουν πίσω και καλούνται στην πρώτη γραμμή της πραγματικής Μάχης με τη Φωτιά, εκεί που μόνο όταν υπάρχει πίστη στην Πατρίδα και στην Κοινωνία που υπηρετούν μπορούν να σταθούν όρθιοι. Θυμίζουμε ότι στην κατάσβεση της φωτιάς στο Λυκοβουνό κινδύνεψαν από εγκλωβισμό στα μέτωπα Πυροσβέστες που σώθηκαν χάρη στα εναέρια μέσα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις