ΗΛΕΙΑ. Μια μουσική πανδαισία με άριες από γνωστές όπερες ερμήνευσε η Ιταλική Ορχήστρα Belcando Academy Opera, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου. Μια, ξεχωριστή καλλιτεχνικής αξίας εκδήλωση, αφιερωμένη στον Ηλείο μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο, ο οποίος τιμήθηκε για την μεγάλη του προσφορά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο κτήμα Μπριντζίκη στην κοινότητα Λαντζοϊου, γενέτειρα του κορυφαίου συνθέτη.

Την τιμητική πλακέτα στον Ηλία Ανδριόπουλο παρέδωσε ο αναπληρωτής Δήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, ο οποίος την ώρα εκείνη πρόσφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο του Πύργου.

«Ο Ηλίας Ανδριόπουλος κάνει όλους εμάς τους Πυργιώτες, τους Ηλείους αλλά και όλους τους Έλληνες υπερήφανους. Είναι σίγουρο ότι θα έχει πολλές πλακέτες στην αρχειοθήκη του, γιατί η παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στην καλλιτεχνική πραγματικότητα της χώρας είναι τεράστια. Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι αυτή η πλακέτα θα είναι ξεχωριστή για τον ίδιο, γιατί του απονέμεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Λαντζόι, εδώ που γεννήθηκε, μεγάλωσε και είχε τις πρώτες του μουσικές αναζητήσεις. Στον τόπο, που ποτέ δεν ξεχνά, πάντα αγαπά και μνημονεύει σε όλες του τις δημόσιες τοποθετήσεις», τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Αργυρόπουλος, και συνέχισε: «Ως Δήμος Πύργου, έχουμε αφιερώσει το 2Ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς στον Ηλία Ανδριόπουλο. Είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του μηνύματος που θέλουμε να περάσουμε μέσα από το Φεστιβάλ. Αυτό, του πολιτισμού, της εξωστρέφειας, του Πύργου που όλοι θέλουμε. Ενός Πύργου που θα χωράει τις αναζητήσεις, τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες όλων μας και κυρίως των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού οι οποίοι πραγματικά μπορούν να κάνουν τον Δήμο μας ακόμη καλύτερο».

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Αργυρόπουλος στη συνεργασία του Δήμου Πύργου με τον μουσικοσυνθέτη που υπογράφει τη μουσική στην φιλόδοξη θεατρική παράσταση «Οιδίπους τύραννος» με τον Νίκο Λαϊνόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η πρεμιέρα της οποίας θα γίνει στις 5 Αυγούστου στο θέατρο Φλόκα.

Ο κ. Ανδριόπουλος, φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον κ. Αργυρόπουλο και τον κ. Αντωνακόπουλο για την τιμή που του επιφύλαξαν και δήλωσε: «Είναι ξεχωριστή τιμή για μένα η βράβευση στον τόπο μου, εδώ που ένιωσα τα πρώτα μου σκιρτήματα μουσικής. Σ’ αυτό το περιβάλλον διαμορφώθηκε ως ένα μεγάλο βαθμό η καλλιτεχνική μου φύση».

Αμέσως μετά ακολούθησε η συναυλία της Ιταλικής Ορχήστρας με γνωστές άριες που είχε ερμηνεύσει η Μαρία Κάλλας, καθώς το πρόγραμμά τους είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση της κορυφαίας Ελληνίδας υψιφώνου.

Το κοινό και τους καλλιτέχνες καλωσόρισαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Γιώργος Σαραντόπουλος και Νατάσα Ζουμή.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Αργυρόπουλος εγκαινίασε την πρώτη ομαδική έκθεση ζωγραφικής «ὁρῶ, part I» του Φεστιβάλ Εικαστικής Δημιουργίας ABELON, με την καλλιτεχνική υπογραφή της Μαρίας Αργυροπούλου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις