ΣΠΑΡΤΗ. Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) είναι Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΣΕΙ) του Ελληνικού Στρατού Ξηράς. Ιδρύθηκε στο Ναύπλιο την 1η Ιουλίου 1828 με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια ως σχολή αξιωματικών. Η φοίτηση στη Σχολή Ευελπίδων διαρκεί τέσσερα χρόνια και οι Ευέλπιδες αποφοιτούν με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Τα τελευταία χρόνια η εγγραφή στη Σχολή ημεδαπών μαθητών ακολουθεί το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων παράλληλα με τεστ και αθλητικές επιδόσεις.

Το 2023 είναι μια χρονιά ιδιαίτερη για την πόλη της Σπάρτης αφού ο πρώτος επιτυχών στη Σχολή είναι ο Βαϊος Παππάς, μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου της Σπάρτης. Γιός των εκπαιδευτικών Δημήτρη Παππά και Ελένης Παππά - Παπαδόγιαννη, ο Βαϊος, μαθητής του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης, θα φοιτά πλέον από τον Φθινόπωρο στην κορωνίδα της Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, ανακαλώντας έτσι στη μνήμη μας κι άλλους Σπαρτιάτες που διακρίθηκαν στο Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και εν συνεχεία στην καριέρα τους. Ο Βαϊος έχει καταγωγή, από την Ήπειρο εκ πατρός και από την Σπάρτη εκ μητρός.

Ευχόμαστε η φοίτηση και η εξέλιξη του εγγονού του αείμνηστου Σπύρου Παπαδόγιαννη να είναι εφάμιλλη των προσδοκιών που τέτοιες εποχές έχει όλη η κοινωνία από τους νέους που επιλέγουν τον δύσκολο, τιμητικό αλλά και τόσο θαυμαστό δρόμο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Καλή σταδιοδρομία και πάντα ρώμη ψυχής, πνεύματος, και σώματος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις