ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Σοκάρει η νέα καταγγελία εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που έρχεται αυτή τη φορά από τη Μεσσηνία.

Ειδικότερα, εργοδότες σε επιχείρηση εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων προχώρησαν σε ξυλοδαρμό εργαζομένου που αρνήθηκε να υπογράψει την απόλυσή του με τη μέθοδο της «οικειοθελούς αποχώρησης».

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 3/8 στη Μεσσήνη, με τον 37χρονο εργαζόμενο να έχει καταθέσει ήδη μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, περιμένοντας ταυτόχρονα την ιατρική γνωμάτευση του νοσοκομείου της πόλης, όπου κατέφυγε για εξετάσεις.

Παράλληλα, με αίτησή του στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ζητεί να διενεργηθεί εργατική διαφορά με τον εργοδότη, για την ικανοποίηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.

Τι συνέβη

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος Α.Π. είχε λάβει 10ήμερη αναρρωτική άδεια από το ΙΚΑ λόγω προβλήματός του στη μέση.

Με την επιστροφή στην εργασία του (σ.σ.: Πέμπτη 2 Αυγούστου) ενημερώθηκε από την εργοδοσία ότι δεν του είχε καταβληθεί ακόμη η μισθοδοσία, επειδή με δική του ευθύνη εκκρεμούσε το έγγραφο του ΕΦΚΑ που καθορίζει την αποζημίωση από τον Οργανισμό και τη συμμετοχή του εργοδότη.

Σύμφωνα με το 902.gr, όλα αυτά τακτοποιήθηκαν από τον εργαζόμενο την επόμενη μέρα, ωστόσο η εταιρεία του ανακοίνωσε απόλυση με την αιτιολογία της υποτιθέμενης καθυστέρησης κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών για την αναρρωτική άδεια και του γεγονότος ότι είχε λάβει και άλλη πέρυσι, την ίδια περίοδο, λόγω του ότι είχε κολλήσει covid.

Μάλιστα αντί για χαρτί απόλυσης, παρέδωσε στον εργαζόμενοι χαρτί «οικειοθελούς αποχώρησης».

Στην άρνηση του εργατοϋπαλλήλου να υπογράψει το συγκεκριμένο έγγραφο, ο εργοδότης τού επιτέθηκε φραστικά και τον απείλησε. Στη συνέχεια του επιτέθηκε και σωματικά, απαιτώντας να παραδώσει και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο 37χρονος βρέθηκε ζαλισμένος στο πάτωμα, ύστερα από χτύπημα στο κεφάλι, έξω από το γραφείο του εργοδότη του, ενώ το κινητό του το έσπασε ο ένας εκ του ζευγαριού των εργοδοτών.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας, μετά την καταγγελία του εργαζομένου.

Ο 37χρονος εργαζόμενος απαιτεί την προστασία του από περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς, βίας και παρενόχλησης και διεκδικεί ό,τι προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία σχετικά με την καταχρηστική άσκηση διευθυντικού δικαιώματος και προσβολή της προσωπικότητάς του, καθώς και την προσπάθεια του εργοδότη και της επιχείρησης εξαναγκασμού του, με βίαιη συμπεριφορά, σε οικειοθελή αποχώρηση από τη δουλειά του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις