ΣΠΑΡΤΗ. Η Λαϊκή Συσπείρωση υποδέχθηκε στη Σπάρτη τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκο Κουτουμάνο. Σε κοινή συνάντευξη τύπου με τον Δημήτρη Αρφάνη, υποψηφίο δήμαρχο Σπάρτης, στις 9/8/2023, στις 11 π.μ., στο παλαιό Δημαρχείο Σπάρτης. Ο Νίκος Κουτουμάνος στην ομιλία του ανακοίνωσε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Λακωνίας ενώ έγινε γνωστός και ο κατάλογος των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για το δήμο Σπάρτης.

Νίκος Κουτουμάνος

«Να σας καλωσορίσω και εγώ από την πλευρά μου.

Ξεκινώντας θα θέλαμε να καταδικάσουμε τη νέα δολοφονία του νεαρού Μιχάλη από φασίστες χούλιγκαν και να υπογραμμίσουμε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων για τον προσανατολισμό που έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις:

  • Όταν διαμαρτύρονται οι αγρότες της Λακωνίας για την πολιτική των κυβερνήσεων, για τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων από τις καταστροφικές πυρκαγιές, από τις καιρικές συνθήκες, την προστασία παραδοσιακών καλλιεργειών όπως η σταφίδα, διεκδικώντας κατώτερη εγγυημένη τιμή κτλ,
  • όταν διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Σκάλας για την προστασία της υγείας και της περιουσίας τους από το σκουπιδοεργοστάσιο,
  • Όταν διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στο Γεράκι, στη Νεάπολη, σε όλο τον Πάρνωνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες που εξασφαλίζουν άφθονα κέρδη στους πράσινους επιχειρηματίες και πανάκριβο ρεύμα για το λαό,
  • Όταν διαμαρτύρονται οι φοιτητές και οι μαθητές της Σπάρτης για την ανύπαρκτη φοιτητική μέριμνα, για την κατάσταση στα σχολεία...,

οι δυνάμεις καταστολής βρίσκονται εκεί, όλους αυτούς τους παρενοχλούν συνεχώς, μέρες πριν, κατά την προετοιμασία της κινητοποίησης, κατά τη μετάβαση στο χώρο, κατά την εξέλιξη της κινητοποίησης. Δεκάδες ή και εκατοντάδες αστυνομικοί, πολλοί περισσότεροι, πολλές φορές, από τους ανθρώπους που κινητοποιούνται, τρομοκρατούν, καταγραφούν ή καταστέλλουν, χτυπάνε, κάνουν μηνύσεις, κατατρέχουν οικογενειάρχες- βιοπαλαιστές στα δικαστήρια.

Όλα αυτά γίνονται κατ’ εντολή από την πολιτική ηγεσία.

Είναι πολιτική επιλογή αυτός ο προσανατολισμός: βία και καταστολή για τον εργαζόμενο λαό που διεκδικεί καλύτερες συνθήκες επιβίωσης- ασυδοσία για το οργανωμένο έγκλημα, ασυδοσία για τις φασιστικές συμμορίες που μπορούν να διασχίζουν την Ελλάδα από πάνω μέχρι κάτω χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι δεν είναι κυρίως ή μόνο θέμα ανικανότητας αλλά είναι θέμα των διαχρονικών πολιτικών επιλογών του κράτους και των προτεραιοτήτων του: 6.500 αστυνομικοί στην απεργία, ανύπαρκτοι εκεί που δραστηριοποιείται το οργανωμένο έγκλημα, εκεί που πρέπει να είναι η αστυνομία για να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του κοσμάκη.

Θα θέλαμε επίσης να σχολιάσουμε το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού εργαζόμενου από την εργοδοσία στη Μεσσηνία, σε επιχείρηση τροφίμων. Είναι αλλεπάλληλα τα κρούσματα, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Ευρωενωσιακής πολιτικής. Έχουν αποθρασύνει την εργοδοσία. Εδώ ο εργοδότης μπορεί να μην μετράει το διάλειμμα στο χρόνο εργασίας, να μετράει ενεργό και ανενεργό χρόνο, να κρατάει τους εργαζόμενους για δουλειά όσο θέλει, να δουλεύουν και σε δύο εργοδότες 16 ώρες το νέο κερασάκι στην τούρτα… άρα ας του ρίξουμε και ένα χέρι ξύλο, αφού δεν δέχεται να απολυθεί υπογράφοντας την οικειοθελή του αποχώρηση, μιας και αυτό ήταν θεσμός στη συγκεκριμένη εταιρία!

Εμείς λοιπόν δεν είμαστε με όλους, είμαστε με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, που υφίστανται αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης οι κυβερνήσεις και η ΕΕ δίνουν το πράσινο φως της ασυδοσίας. Θα βρουν μπροστά τους το οργανωμένο κίνημα, θα τους κοπούν τα χέρια!

Αυτό το ρόλο θα παίξει και το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που παρουσιάζουμε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Ένα ψηφοδέλτιο που μπορεί να εκφράσει την ανάγκη του λαού της Λακωνίας για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, για αντιπολίτευση προς όφελος του λαού και όχι προς όφελος διαφόρων αντικρουόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο λαός της Λακωνίας ξέρει πάρα πολύ καλά την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και για την οποία θα πρέπει να αγωνιστεί για να αλλάξει. Σ’ αυτό τον αγώνα θα βρει συμμάχους τους κομμουνιστές και τους συνοδοιπόρους τους μες στα δημοτικά και στο περιφερειακό συμβούλιο.

Όσοι διαπιστώνουν για παράδειγμα την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στο χώρο της υγείας, που η έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού, τεχνικού προσωπικού, χτυπάει κόκκινο, θα πρέπει να πάψουν να αποδέχονται τις δικαιολογίες των κυβερνήσεων και των διορισμένων από αυτές υπουργών και διοικητών και να αποδεχτούν ότι τα προβλήματα του νοσοκομείου Σπάρτης και των κέντρων υγείας του νόμου αποτελούν συνειδητή κυβερνητική επιλογή, για επιχειρηματική λειτουργία ακόμα και της δημόσιας υγείας. Όσοι καλλιεργούν ψευδαισθήσεις ότι η λύση βρίσκεται στη λειτουργία νοσοκομείων με ΣΔΙΤ, ας απαντήσουν γιατί δεν ξεκινάει αυτή η αρμονική συνεργασία από τώρα, τουλάχιστον όσον αφορά την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού; Θα πάει πακέτο με το κτίριο; Μέχρι τότε στα επείγοντα θα υπάρχουν μόνο αγροτικοί και ανειδίκευτοι γιατροί;

Όσοι αγωνιούν για την παράδοση του φυσικού περιβάλλοντος της Λακωνίας, βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο και στην υπηρεσία του κέρδους, θα πρέπει να πάψουν να αποδέχονται τις δικαιολογίες των τοπικών εκπροσώπων των κομμάτων που προωθούν αυτή την πολιτική. Όσο τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, κατεβαίνουν προς τα κάτω, τόσο περισσότερο το παίζουν ανεξάρτητοι, αχρωμάτιστοι, υπερκομματικοί, αλλά στην πραγματικότητα τους βαραίνουν οι πολιτικές επιλογές των κομμάτων από τα οποία προέρχονται. Δείτε την τακτική τους στη διαχείριση των απορριμμάτων, στις ανεμογεννήτριες: όταν διαμαρτύρεται ο κόσμος είναι μαζί του, όταν ψηφίζουν είναι με την ανάπτυξη και την κυβερνητική γραμμή!

Απέναντι στο μαύρο μπλοκ των αντιλαϊκών δυνάμεων στο οποίο ηγείται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συμμετέχουν τα κόμματα που έχουν κοινό όραμα και κοινή στρατηγική, μπορεί να σταθεί μόνο ο οργανωμένος λαός με τους συλλόγους και τα σωματεία του, με τους αγώνες και την πάλη του.

Όσο πιο πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγουν με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η φωνή των εργαζόμενων, η φωνή των αγροτών, της νεολαίας, όλου του λαού.

Το ψηφοδέλτιο αποτελείται

  1. Αναγνωστοπούλου Ελένη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος Μονεμβάσιας.
  2. Βαλιώτη Ελένη, λογίστρια -φοροτεχνικός, μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας, μέλος του ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Σπάρτης.
  3. Βουνάσης Αλέκος, γιατρός ακτινολόγος - ακτινοδιαγνώστης, δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης
  4. Βουλουμάνος Γρηγόρης, Πολιτικός Μηχανικός, γραμματέας του συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Λακωνίας .
  5. Βρουλίτης Βασίλης, αγρότης, γραμματέας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.
  6. Ζάβαλης Τριαντάφυλλος, εκπαιδευτικός, μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λακωνίας.
  7. Κολοβός Ηλ. Χρήστος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μόντρεαλ, διευθυντής ορχήστρας- ερευνητής- βιολονίστας.
  8. Κυριακουλάκου Ευγενία, 21 ετών, φοιτήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου ΓΠΑ.
  9. Οικονόμου Ματίνα, μέλος της επιτροπής αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων και δικτύου υψηλής τάσης στη Χερσόνησο Μαλέα».

Δημήτρης Αρφάνης

«Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι παρούσα και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση για τον Δήμο Σπάρτης, σαφώς ανανεωμένη με σημαντική συμβολή νέων ανθρώπων της περιοχής μας.

Έχουμε μπροστά μας -δύο μήνες περίπου – μια ακόμη σημαντική πολιτική εκλογική μάχη για την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, αλλά και των τοπικών μας. Μια μάχη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τους πολίτες του Δήμου, τους ανθρώπους της πόλης και των χωριών μας, αποκομμένη, ξέχωρα και χωρίς να αναλογιστούμε την κεντρική πολιτική σκηνή και την τοπική διοίκηση των τελευταίων χρόνων.

Θεωρούμε πως είναι μια ευκαιρία μέσα από αυτές τις εκλογές να εκφραστεί και στον Δήμο μας, πιο δυναμικά η φωνή υπέρ των αναγκών των πολλών, κόντρα στα συμφέροντα των λίγων.

Απέναντι στην απογοήτευση, τον συμβιβασμό και την ανάθεση που καλλιεργούν οι υπόλοιπες δυνάμεις, καλούμε τον λαό του δήμου μας, τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους και τους αγρότες, πρώτα απ’ όλα να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Να μην έχουμε τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής των προηγούμενων ετών, τους καλούμε να έχουν ενεργή συμμετοχή στα κοινά του τόπου μας, στις διεκδικήσεις , στις αποφάσεις, να αξιοποιήσουν και μέσα από την δική μας παρουσία, την τοπική διοίκηση για την επίλυση προβλημάτων, ανάδειξη ζητημάτων, για την υπεράσπιση και κατάκτηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων μας κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική.

Το κύριο όμως, είναι ότι τους καλούμε να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια, να είναι ακόμα περισσότεροι οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν, όποια εμπόδια και αν βάζει ο εκλογικός νόμος, ανθρώπους που θα στέκονται μαζί με τους πολίτες στην πρώτη γραμμή από την επόμενη μέρα των εκλογών. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα μετρήσει θετικά για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία του τόπου μας, καθώς από καλύτερες θέσεις θα υπερασπιστούμε τα λαϊκά συμφέροντα.

Στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκονται άνθρωποι αγωνιστές που δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών στην εργασία, την υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό.

Άνθρωποι που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, των υδάτινων πόρων, κόντρα σε εγκληματικούς σχεδιασμούς περιφέρειας και κυβερνήσεων. Ας δούμε για πχ τα σχέδια για την επέλαση των ΑΠΕ στους ορεινούς όγκους του Δήμου μας ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές.

Άνθρωποι που διεκδικούν ουσιαστική προστασία από τις φυσικές καταστροφές, για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομής, για να μην πνιγόμαστε το χειμώνα και να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

Αγωνιστές που είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια σε πλειστηριασμούς, στα ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα, που παλεύουν για μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτών.

Ανάμεσα σε αυτούς μπορεί να σταθεί και να συμπορευτεί όποια και όποιος έχει την ίδια σκέψη, την ίδια λογική, μακριά από συμβιβασμούς και απογοήτευση, απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν σε μαρασμό Και ερημοποίηση την πόλη και τα χωριά, που ωθούν τους νέους να φεύγουν η να μην επιστρέφουν στον τόπο τους μετά το πέρας των σπουδών τους.

Γιατί η απάντηση από εμάς στο δίλημμα που τέθηκε εκκωφαντικά το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες στιγμές των εξελίξεων στη χώρα μας, "τα κέρδη τους ή οι ζωές μας", είναι οι ζωές μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση θα πορευτούμε όλο το επόμενο διάστημα. Θα είμαστε μπροστά στις εξελίξεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της κοινωνίας του δήμου.

Στοχεύουμε στην βελτίωση της καθημερινότητας και της διαβίωσης των πολιτών. Στα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να ανακουφιστούν οι πολίτες από τα ασφυκτικά βάρη των τελών. Δεν μπορεί για παράδειγμα σε ένα σπίτι να έρχεται ο λογαριασμός του νερού 40€ και τα μισά να είναι δημοτικά τέλη.

Στα έργα υποδομής σε πόλη και χωριά, στην ανάδειξη του δήμου σε όλους τους τομείς.

Στα μέτρα στήριξης των αγροτών, για τους ψεκασμούς, για τους αγροτικούς δρόμους κλπ.

Δεν θα επιτρέψουμε να πούμε το νερό- νεράκι. θα μας βρουν απέναντι τους, οποία κι αν είναι η επόμενη δημοτική αρχή, στην μεθοδευμένη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Θα παλέψουμε για δωρεάν πρόσβαση στην υγεία, θα προσπαθήσουμε να πάψει να είναι μείζον ζήτημα για τα νέα ζευγάρια η μη ύπαρξη επαρκών παιδικών σταθμών για τα παιδιά τους.

Θα απαιτήσουμε προϋπολογισμούς που να "πατάνε" στις ανάγκες της κοινωνίας με στοχευμένες ενέργειες. Αθλητικές εγκαταστάσεις, σύγχρονες και ασφαλείς, για τη νεολαία και τις οικογένειές τους.

Να υπάρξει πολιτιστική αναβάθμιση σε όλο το Δήμο με ενεργό ρόλο των υπηρεσιών, κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τους νεότερους τα τελευταία χρόνια, με μικρές αλλά φωτεινές εξαιρέσεις.

Για όλα αυτά τα ζητήματα και όχι μόνο, οι δυνάμεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Κατέθεσαν ψηφίσματα.

Πλέον έχουμε πείρα, δεν μπορούν να πείσουν κανέναν οι καραμέλες περί αυτοδιοίκησης, νέων μη δοκιμασμένων υποψηφίων, χωρίς ταυτότητες, ανθρώπους της αγοράς και πάει λέγοντας.

Η μόνη ελπιδοφόρα ψήφος στις 8 Οκτωβρίου είναι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση σε δήμο και περιφέρεια.

  1. Αγαθίας Παναγιώτης, Δ.Υ.
  2. Αρφάνης Ηλίας, αγρότης, Πρόεδρος Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Σπάρτης
  3. Ασπιώτη Άννα , Δ.Υ.
  4. Ασπιώτης Χρήστος , αγρότης
  5. Βασιλείου Χρήστος , αγρότης
  6. Βουθούνης Γεώργιος, ψυκτικός
  7. Βουνάσης Ιάσων, αγρότης, γραμματέας Αγροτοκτην/φικού Συλλόγου Σπάρτης
  8. Βουνάσης Νικόλαος, ελεύθ. επαγγελματίας
  9. Δημητριάδης Ιωάννης , ιδιωτ. Υπάλληλος στο εμπόριο
  10. Έρης Ιωάννης, αρχαιολόγος, μέλος του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων
  11. Ζέρβα Παναγιώτα, καθηγήτρια, μέλος ΟΓΕ
  12. Ζωγράφος Θεόδωρος, συνταξιούχος
  13. Ζωγράφου Άννα, αγρότισσα
  14. Ζωγράφου Δέσποινα, συνταξιούχος, μέλος ΟΓΕ
  15. Ζωγράφου Παναγιώτα, ιδ. Υπάλληλος
  16. Κακαφλίκα Σταυρούλα
  17. Καλομοίρης Αντώνιος, ελ. επαγγελματίας
  18. Καλομοίρης Γεώργιος του Δημητρίου
  19. Καλομοίρης Ιωάννης του Αντωνίου, πολιτικός μηχανικός
  20. Καλομοίρης Δημήτριος του Αντωνίου,
  21. Καλομοίρης Δημήτριος του Γεωργίου,
  22. Καλομοίρης Νικόλαος του Γεωργίου,
  23. Καλομοίρης Νικόλαος του Κωνσταντίνου
  24. Καραπαππά Άννα, συνταξιούχος
  25. Καραπαππάς Δημήτριος , συνταξιούχος
  26. Καραχάλιος Παναγιώτης,
  27. Κατσούλης Σαράντος
  28. Κολοβού Ζαχαρένια, φοιτήτρια
  29. Κονταλώνη Φωτεινή, ιδ. Υπάλληλος
  30. Κυριακάκης Γεώργιος
  31. Λεβεντάκης Δημήτριος, συνταξιούχος
  32. Λιακάκος Παναγιώτης
  33. Μακεδονόπουλος Κωνσταντίνος Παναγιώτης,
  34. Μαντάς Μιχαήλ, κτηνίατρος
  35. Μαστρογιαννόπουλος Απόστολος , ιδ. Υπ. , μέλος Δ.Ε. του ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Λακωνίας
  36. Μαστρογιαννόπουλος Δημήτριος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ηλικιωμένων Τρύπης, Μέλος Ε.Ε. ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ Λακωνίας
  37. Μοίρα Μαριάννα, δασκάλα
  38. Μοίρας Ιωάννης
  39. Νικητάκη Μαρία
  40. Νικητάκη Μαριάννα, φοιτήτρια Δ.Σ. Π.Μ. ΠΑΤΡΩΝ
  41. Νικολόπουλου Ευαγγελία, δ.υ.
  42. Νταούρου Ιωάννα, μέλος ΟΓΕ
  43. Ξανθάκος Γεώργιος
  44. Παινέσης Παναγιώτης
  45. Πάτσης Κωνσταντίνος
  46. Ρασσιάς Κωνσταντίνος, ιδ. υπάλληλος
  47. Ρασσιάς Νικόλαος
  48. Ρασσιάς Παναγιώτης
  49. Σαραντόπουλος Βασίλειος, Πρόεδρός Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
  50. Σαραντόπουλος Γεώργιος
  51. Σαραντοπούλου Σταυρούλα
  52. Σκιαδά Κωνσταντίνα
  53. Σιγγάρης Ηλίας
  54. Σιγγάρη Καλλιόπη
  55. Σταθόπουλος Ευστάθιος, Γραμματέας Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
  56. Φιλιππόπουλος Ιωάννης
  57. Χριστοδούλου Δημήτριος
  58. Χριστοδούλου Μαργαρίτα
  59. Χριστοπάνου Αφροδίτη, φοιτήτρια , γραμματέας Φ.Σ. Μαθηματικών Π. Ιωαννίνων».

Video: Spartanews.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις