ΣΠΑΡΤΗ. Τα διαχρονικά προβλήματα τόσο στην Υγεία όσο και στην Ασφάλεια των πολιτών είναι πλέον γνωστά στον δήμο Σπάρτης. Συχνά καταγράφονται περιστατικά που επιβεβαιώνουν τις δυσλειτουργίες και τα κενά στην παροχή Υπηρεσιών ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς τόσο για την Υγεία όσο και για την προστασία τους.

Ο δήμος Σπάρτης, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Πέτρου Δούκα, στη νέα πενταετία, με την κατάθεση του νέου Προϋπολογισμού, θα αναθέσει σε εταιρία SECURITY την προστασία χωριών όπως οι Αμύκλες που δοκιμάζονται από κλοπές και παραβατικότητα. «Αυτοί θα λειτουργούν υποβοηθητικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις και τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ μας ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ για να πετύχουμε τη καλύτερη δυνατή απόδοση και τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους δημότες μας και τις περιουσίες τους!»

Σε ότι αφορά στην Υγεία ο δήμος Σπάρτης προγραμματίζει ήδη με την κατάθεση του νέου Προϋπολογισμού, τη συμμετοχή και προσφορά από το Δήμο Σπάρτης, υπηρεσιών από τους «SOS ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ 1016»στους δημότες του Δήμου Σπάρτης. «Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τηλεφωνικές και video-συμβουλευτικές ιατρικές υπηρεσίες που θα επιδοτεί ο Δήμος Σπάρτης και αμέσως μετά και με κατ’ οίκον ιατρικές υπηρεσίες. Είναι ίσως η πρώτη φορά που Ευρωπαϊκή πόλη θα προσφέρει στους Δημότες της τέτοιες πρωτοποριακές υπηρεσίες». Όπως τονίζει ο Πέτρος Δούκας «θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε με το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου, την Πρόεδρο και το ΔΣ του Νοσοκομείου Σπάρτης, τη Ποτούλα Ορφανού και το τημ του Ερυθρού Σταυρού, φυσικά τις δικές μας δημοτικές υπηρεσίες, και όσους θεωρούμε ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν σχετικά. Μέχρι τότε, και μετά την υπογραφή συμφωνίας με τους ‘SOS Ιατροί κατ’ Οίκον’, οι κάτοικοι του Δήμου μας θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες τηλεσυμβουλευτικής και τηλεσυνεδριών τις οποίες παρέχουν οι SOS ΙΑΤΡΟΙ τα τελευταία 30 χρόνια. Αμέσως μετά ευελπιστούμε θα λειτουργήσει το πρόγραμμα επισκέψεων κατ’ οίκον! Ο γνωστός συνδημότης μας καθηγητής Αγγειοχειρουργικής κος. Γεώργιος Γερουλάκος, πρώτος εκδήλωσε ήδη ως εθελοντής το ενδιαφέρων του. Τον ευχαριστούμε θερμά!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις