ΣΠΑΡΤΗ. Επίσκεψη πραγματοποίησε στις 29 Αυγούστου στο στρατόπεδο του ΚΕΕΜ, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την ετοιμότητά του, ενόψει της επικείμενης έναρξης λειτουργίας του, ως Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) στις 18 Σεπτεμβρίου.

Τον κ. Δαβάκη ενημέρωσε ο Διοικητής του ΚΕΕΜ, ταξίαρχος Δημήτρης Ανετούδης, ο οποίος και τον συνόδευσε στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου.

Στο τέλος της επίσκεψής του, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

«Επισκέφθηκα σήμερα το ΚΕΕΜ-το στρατόπεδο που φέρει το όνομα του ήρωα της Πίνδου Κώστα Δαβάκη- προκειμένου να ενημερωθώ από την Διοίκησή του για την ετοιμότητά του, να υποδεχθεί και πάλι στις 18 Σεπτεμβρίου τη νέα ΕΣΣΟ στρατευσίμων οπλιτών από όλα τα Όπλα και Σώματα.

Τώρα, που η λανθασμένη -όπως αποδείχθηκε -απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να αλλάξει τα Σημεία Υποδοχής των νεοσυλλέκτων είναι πλέον παρελθόν, το ΚΕΕΜ σε λίγες ημέρες ανοίγει και πάλι τις πύλες του.

Με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που ως στρατόπεδο διαθέτει, όπως η εξειδίκευση στην εκπαίδευση, οι εγκαταστάσεις μεγάλης χωρητικότητας και η μακρά του θεσμική μνήμη στα θέματα της υποδοχής και της εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων, μαζί με την απαραίτητη συνδρομή των άξιων στελεχών του και την στήριξη της τοπικής μας κοινωνίας που το θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της, θα έχει έναν νέο και αναβαθμισμένο ρόλο.

Αισθάνομαι ικανοποίηση γιατί ο αγώνας που δόθηκε από το 2017 έως σήμερα είχε αίσιο αποτέλεσμα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητή, ταξίαρχο Δημήτρη Ανετούδη για την ενημέρωση που μου έκανε αλλά και τις προσπάθειες που μέχρι τώρα έχει καταβάλλει αυτός και τα έμπειρα στελέχη του ΚΕΕΜ, για την προετοιμασία της υποδοχής των νεοσύλλεκτων ελληνόπουλων που σε λίγο θα φθάσουν.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις