ΣΠΑΡΤΗ. Ο δήμος Σπάρτης μετά από τις διαμαρτυρίες πολλών πολιτών κι επαγγελματιών της Παλαιολόγου για το έργο ανάπλασης της λεωφόρου, περιγράφει τι προβλέπει το έργο και δηλώνει δυσαρεστημένη από την εξέλιξη κατασκευής του, κατά πάσα πιθανότητα από τον ανάδοχο Εργολάβο, γιατί δεν υπάρχει άλλος εμπλεκόμενος (Δήμος, Τεχνική Υπηρεσίας κι Εργολάβος).

Όπως σημειώνεται στην ενημέρωση του δήμου επειδή υπάρχει μία έντονη φημολογία στο διαδίκτυο για δήθεν αστοχίες στη μελέτη και στην κατασκευή του έργου «Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης», γίνονται γνωστά τα εξής:

Σχετικά με το πλάτος κατασκευής της οδού Παλαιολόγου

Το κεντρικό τμήμα της οδού που προορίζεται για κυκλοφορία αυτοκινήτων έχει κατασκευαστεί με πλάτος 7,00μ, όπως ακριβώς προβλέπεται στην εγκεκριμένη από τους αρμόδιους φορείς Μελέτη και φυσικά είναι σύμφωνο με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Σχετικά με το πράσινο και τον δροσισμό (βιοκλιματικά χαρακτηριστικά)

Το μέχρι πρόσφατα πράσινο της περιοχής ανάπλασης αποτελείτο από ήδη νεκρούς επτά (7) φοίνικες, γκαζόν συνολικής επιφάνειας περίπου 250 m2 και μερικούς θάμνους.

Σε αντικατάσταση αυτών προβλέπονται:

Περίπου 1.300m2 (πρακτικά το ¼ της επιφάνειας) θα καλύπτεται από συνδυασμό φυσικού χώματος, φυτεύσεων και διάτρητων κυβόλιθων με ενδιάμεσο γκαζόν. Θα φυτευτούν 44 πλατάνια, 10 νεραντζιές, 824 μεγάλοι θάμνοι, 5.810 μικροί θάμνοι και 136 αναρριχώμενα φυτά.

Ο δροσισμός θα ενισχυθεί με ένα μεγάλο σιντριβάνι στο κέντρο, 32 χαμηλούς πίδακες κατά μήκος της οδού και 350 μ. ρηχό αυλάκι με τρεχούμενο, ανακυκλούμενο νερό.

Με την ευκαιρία αποστέλλουμε φωτορεαλιστικές απεικονίσεις, οι οποίες μπορούν να δώσουν μια γενική αίσθηση της τελικής εικόνας αλλά δεν πρέπει να θεωρούνται απόλυτα ακριβείς.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή σημειώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο των εργασιών, η οποία παρουσιάζει τεράστια υστέρηση από το χρονοδιάγραμμα, για λόγους πέρα από τον έλεγχο των Τεχνικών Υπηρεσιών. «Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, ενεργώντας εντός του αυστηρού πλαισίου του νόμου περί Δημοσίων Έργων και των πρόσθετων περιορισμών που ισχύουν για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή εξέλιξη του έργου».

Να σημειωθεί ότι ακόμα οι δημότες Σπάρτης δεν έχουν δει αναρτημένες μεγάλες και περιγραφικές πινακίδες του έργου ενώ η ανάδειξη φωτογραφιών που απεικονίζουν το έργο όπως θα γίνει δεν μπορούν να διασκεδάσουν την εικόνα που καθημερινά βιώνουν, σε κάποιες περιπτώσεις σε βάρος και των οικονομικών συμφερόντων τους.

Ήδη μια πρόχειρη ματιά δείχνει ότι υπάρχουν αλλαγές στο σχέδιο, φήμες θέλουν αν γίνονται παρεμβάσεις τρίτων σε διάφορες εφαρμογές και το εργοτάξιο έχει μια εικόνα τριτοκοσμική όσο αφορά ένα έργο που είχαν προλογίσει ως υψηλής ποιότητας και λεπτομέρειας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις