ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Από την Παράταξη «Νέα Δυναμική» του Παναγιώτη Χειλά, υποψήφιου δημάρχου στον δήμο Καλαμάτας, δημοσιοποιήθηκε η αναγνώριση του Πέτρου Τατούλη στην υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Από την ανακοίνωση προκύπτει αβίαστα ότι θα ακολουθήσει και ανάλογη στήριξη της υποψηφιότητας Τατούλη, εφόσον στο πρόσωπό του φαίνονται να πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει η «Νέα Δυναμική» για ένα υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Η ανακοίνωση Χειλά

«Η ακόλουθη δήλωση του εν ενεργεία Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα μας προβλημάτισε έντονα και ανέδειξε στις νεότερες γενιές την ανάγκη για αλλαγή στο πολιτικό σύστημα που λυμαίνεται τον δημόσιο βίο. Ο Πέτρος Τατούλης είναι ένας από τους λίγους, που έχει το θάρρος και το πολιτικό εκτόπισμα να προτείνει και να υπερασπίζεται την αλλαγή αυτή.

Η δήλωση του εν ενεργεία Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα πριν λίγες εβδομάδες, ήταν η εξής: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά. Έχουμε υβριδική λειτουργία της Πολιτικής Άνοιξης. Θέλεις να γίνεις διοικητής σε Νοσοκομείο, να πάρεις κάποια δημόσια θέση, θέλεις να γίνεις δήμαρχος, πρέπει να λες ευχαριστώ και να πάρεις την έγκριση του συστήματος. Αν θες ρουσφέτια πρέπει να υποταχθείς στο σύστημα. Οι Έλληνες πρέπει να θυμούνται τι έγινε πριν από 30 χρόνια, το 1993 αλλά και το 1996».

Ο κύριος Τατούλης σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει εργαστεί ως χειρουργός στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά. Εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 1990, το 1993, 1996, 2000, 2004 και 2007, και διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στο διάστημα 2004-2006. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εξελέγη με ποσοστό 52,53%. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 επανεξελέγη Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όντας ανεξάρτητος αλλά με την στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με ποσοστό που προσέγγισε το 60%.

Ως σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες, δεν επιθυμούμε «ουρανοκατέβατους πολιτικούς» του κομματικού σωλήνα, χωρίς τη στοιχειώδη γνώση της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄ βαθμού. Είναι ουσιαστικό να γνωρίζεις το αντικείμενο με το οποίο επιθυμείς, ή επιθυμούν άλλοι για εσένα, να ασχοληθείς και να διοικήσεις, και όχι να χειραγωγείς ιδέες και ιδανικά μιας παράταξης η οποία πρεσβεύει τη φιλελεύθερη ιδεολογία. Φιλελευθερισμός και διορισμένες πολιτικές υποψηφιότητες δεν συνάδουν. Η δύναμη στα χέρια των πολιτών».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις