ΣΠΑΡΤΗ. Οι Σπαρτιάτες είναι αγανακτισμένοι, αγωνιούν και διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση του έργου ανάπλασης στην Παλαιολόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανάδοχος του έργου δεν δύναται ή δεν θέλει να συνεχίσει το έργο λόγω κακής συνεργασίας με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης. Μια τέτοια δικαιολογία φαντάζει τουλάχιστον άστοχη αν αναλογιστούν, όλοι όσοι εμπλέκονται στο έργο, ότι πρόκειται για «εγχείρηση ανοικτής καρδιάς» στη Σπάρτη που δεν μπορεί να μείνει στη μέση, ούτε να διακοπεί.

Ο δήμος Σπάρτης σήμερα συγκαλεί σύσκεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας και κάθε αρμόδιου προσώπου στον δήμο και στη συνέχεια θα προβεί σε ενημέρωση των δημοτών.

Σε περίπτωση που το έργο της Παλαιολόγου σταματήσει θα σημάνει την καταστροφή επιχειρήσεων και την σφοδρή υποβάθμιση της πόλης. Η μελέτη του έργου δεν ήταν άψογη, έγιναν και θα γίνουν μικρές και πιο μεγάλες βελτιώσεις αλλά το ενδεχόμενο διακοπής του έργου είναι πλέον και πολιτικό θέμα- όχι μόνον τεχνικό - και εγείρει διεκδικήσεις από πλήθος πολιτών για πολλούς και διάφορους λόγους.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ανάδοχος έχει αναλάβει και το έργο του Open Mall, και το Πάρκο Γουδέ και το Σπυροπούλειο στο Καστόρι και το κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών Σπάρτης. Πρόκειται δηλαδή για «εθνικό» εργολάβο της Σπάρτης ο οποίος ανέλαβε νόμιμα όλα τα έργα, με τον οποίο πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει τρόπος συνεργασίας αλλιώς η πόλη απειλείται. Οι προθέσεις αλλά και τα περιθώρια του δήμου θα ανακοινωθούν σήμερα και θα αφορούν είτε στη συνεργασία είτε στην έκπτωσή του αναδόχου, αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Οι πολίτες περιμένουν από το σύνολο των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στον δήμο Σπάρτης, εν ενεργεία και υποψήφιους, να πάρουν θέση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις