ΣΠΑΡΤΗ. Το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης ανακοινώνει με μεγάλη χαρά ότι στις 19/9/2023 δημοσιεύθηκε η διακήρυξη ανοιχτού δημόσιου διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης της «Επικαιροποίησης Μελέτης Εφαρμογής και Τευχών Δημοπράτησης για το έργο “Αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης και προσαρμογή του για την στέγαση των ΓΑΚ Ν.Λακωνίας”», ύψους 55.347,46 € (με ΦΠΑ 24%).

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ. Αναστασία Κανελλοπούλου δήλωσε την μεγάλη ικανοποίησή της για το γεγονός και εξέφρασε την ελπίδα ότι στην παρούσα προκήρυξη θα υπάρξει ανταπόκριση εκ μέρους των μελετητικών γραφείων. Κάλεσε δε τα τεχνικά γραφεία της περιοχής Σπάρτης και Λακωνίας να ανταποκριθούν στο βαθμό που μπορούν να το κάνουν, ώστε να μην βγει άγονη η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Το Παλαιό Πρωτοδικείο αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά κτίρια της Ελλάδας και αποτελεί μεγάλη ευθύνη η διάσωσή του. Η αποκατάστασή του θα δώσει στην πόλη της Σπάρτης ένα κόσμημα, ένα στολίδι και το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης θα υποστηρίξει την προσπάθεια και θα παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από το Ινστιτούτο Σπάρτης «μετά από 1204 μέρες που πέρασαν από την απόφαση αποκατάστασης του κτιρίου, σύμφωνα με την καθημερινή μέτρηση της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας SPARTORAMA, σήμερα όλοι οι Σπαρτιάτες και οι Σπαρτιάτισσες μπορούμε να πούμε ότι ξεκινούν επιτέλους οι διαδικασίες για το έργο.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης ευχαριστεί την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος , γιατί χωρίς την συστηματική συνεργασία τους δεν θα είχαμε ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές δυσκολίες».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις