ΣΠΑΡΤΗ. Στα χωριά Χρύσαφα, Αγριάνους και Πολύδροσο(Τζίντζινα) βρέθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου η υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης Ντία Τζανετέα με μέλη του συνδυασμού «Σπάρτη - Νέα Πορεία».

Το έντονο πρόβλημα έλλειψης νερού για άρδευση συζήτησε η Ντία Τζανετέα με τους κατοίκους των Χρυσάφων όπου οι περισσότεροι είναι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων. Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα του Φράγματος της Κελεφίνας μονοπώλησαν την συζήτηση όπου οι κάτοικοι θέλουν η νέα Δημοτική Αρχή να ενισχύσει τις εξελίξεις και να επηρεάσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ώστε η περιοχή να μπορέσει να αρδευτεί από το Φράγμα της Κελεφίνας.

Στη συνέχεια η Ντία Τζανετέα επισκέφθηκε τα πανέμορφα χωριά Αγριάνους και Πολύδροσο ή Τζίτζινα όπου για άλλη μία φορά διαπιστώθηκε η ερημοποίηση των χωριών. Βελτίωση οδοποιίας, ενίσχυση πυρασφάλειας, δράσεις ήπιας τουριστικής ανάπτυξης είναι θέματα που θα απασχολήσουν την επόμενη μέρα την νέα δημοτική αρχή.

Η Ντία Τζανετέα από το Πολύδροσο δήλωσε:

«Επισκεπτόμαστε σήμερα το Πολύδροσο «τα Τζίντζινα», ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πάρνωνα. Ένα χωριό με μεγάλη ιστορία. Περισσότερους από 8 αιώνες ζει και δημιουργεί. Εδώ γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της Λακωνίας. Ο Ιωάννης Γρηγορίου που μαζί με την σύζυγό του Αικατερίνη, είναι οι δωρητές του Νοσοκομείου Σπάρτης, της Επαγγελματικής Σχολής, του Σχολαρχείου Τζιντζίνων, του δικαστηρίου Γκοριτσάς. Ένα χωριό με μακρά πολιτιστική ιστορία. Με σύλλογο «Κυριών και Δεσποινίδων» από το 1935. Το χωριό παρ ότι είναι καλοκαιρινό θέρετρο για τους ντόπιους, τα τελευταία 25 χρόνια με την λειτουργία του «Σχολαρχείου» και των καταστημάτων έγινε σημείο αναφοράς για τους περιπατητές. Τα σηματοδοτούμενα μονοπάτια γεμίζουν κάθε Σαββατοκύριακο. Ένα χωριό που δε το χορταίνεις. Εδώ απολαύσαμε το τοπίο και πήραμε δυνάμεις να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε τον τόπο μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις