ΜΕΣΣΗΝΙΑ. «Θα συνεργαστώ και με αυτήν την κυβέρνηση, όχι ως υπαλληλικό της προσωπικό, αλλά ως Περιφερειάρχης όλων των Πελοποννησίων». Αυτό δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης από την Καλαμάτα και πρόσθεσε: «Η πιο ισχυρή και πιο ανανεωμένη ομάδα της Νέας Πελοποννήσου εκφράζει την Νέα Εποχή της Συμπερίληψης και αφήνει τις παλιές λογικές των σκληρών παλαιοκομματικών λογικών εκεί που ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Πέτρου Τατούλη και της Νέας Πελοποννήσου στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα εξελίχθηκαν σε μια γιορτή των πολιτών για την Ισχυρή Μεσσηνία της επόμενης πενταετίας. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αφού ευχαρίστησε τον πατέρα Γεώργιο για την παρουσία του και αφού τελέσθηκε ο Αγιασμός, απηύθυνε κάλεσμα στους «Μεσσήνιους συμπατριώτες του προκειμένου με την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση που τους αξίζει μαζί να προχωρήσουν στο φωτεινό μέλλον που τους αξίζει», που αξίζει σε «έναν τόπο εξαιρετικά προικισμένος» και στους ίδιους, ως ανθρώπους «με προγόνους δημιουργικούς και παιδιά μεγαλωμένα με προσδοκίες».

Ο κ. Τατούλης ξεκίνησε την ομιλία του, θυμίζοντας τον μακρύ δρόμο που έχει διανύσει η Μεσσηνία από την εγκατάλειψη και την απομόνωση που βρέθηκε το 2010 και την επόμενη μέρα που μόνο ο ίδιος και η δυνατή ομάδα της «Νέας Πελοποννήσου» μπορεί να εγγυηθεί για άλμα ανάπτυξης και καλυτέρευσης του επιπέδου ζωής των πολιτών. «Αφήσαμε πίσω την εικόνα μιας περιφέρειας που έμοιαζε όλη με χωματερή και βγήκαμε από την απομόνωση ενός ανύπαρκτου οδικού δικτύου. Αναδομήσαμε ένα κατεστραμμένο παραλιακό μέτωπο από την Καλαμάτα έως τις Κιτριές και σε αυτήν την κατεύθυνση θα ολοκληρώσουμε το σύνολο της αναδόμησης του πλούσιου παράκτιου μετώπου της περιοχής μας. Ξυπνήσαμε έργα που κοιμούνταν για δεκαετίες από το Τζάνε – Καλαμάκι έως το Καλαμάτα – Κορώνη που παρά τα προβλήματα εμείς θα είμαστε αυτοί που και τα ξεκινήσαμε και θα τα ολοκληρώσουμε και άλλα που μετά από εμάς εγκαταλείφθηκαν πάλι όπως το Καλό Νερό- Τσακώνα Φτιάξαμε Κέντρα Υγείας για τους συμπολίτες μας, άλλα τα ετοιμάσαμε αλλά δεν προφτάσαμε, και σήμερα είναι η πρώτη μας δουλειά προκειμένου και η Ανατολική Πυλία να αποκτήσει πρόσβαση σε άμεσες υπηρεσίες υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο υπ. Περιφερειάρχης και δεσμεύτηκε για άμεση ανάταση των μεγεθών της τουριστικής οικονομίας που τα τελευταία χρόνια σημείωσαν κάμψη εξαιτίας της αδυναμίας να ακολουθηθεί πετυχημένη και αποτελεσματική στρατηγική για τον τουρισμό. «Θα ξαναμεγαλώσει ο αριθμός των πτήσεων στο Αεροδρόμιο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και θα δοθεί νέα έμφαση στην εξωστρέφεια», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Στη συνέχεια επεσήμανε τις προκλήσεις της επόμενης πενταετίας και έθεσε το βασικό περίγραμμα του προγράμματος διακυβέρνησης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο Πέτρος Τατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σύστημα Σαμαρά το οποίο αποπειράθηκε να εγκαταστήσει έναν υπάλληλο τους για περιφερειάρχη, αντικαθιστώντας ανοίκεια τον νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, λέγοντας όμως ότι «τα πράγματα όμως ήρθαν για αυτούς τελικά άβολα. Δυσκολεύτηκαν στον δρόμο. Και όταν πια αναγκάστηκαν να αρθρώσουν δέκα γραμμές προγράμματος άρχισαν τα ψέματα τις κοροϊδίες και τις ασυναρτησίες. Μας είπαν δήθεν μέσα σε μια γραμμή ότι θα μεριμνήσουν προκειμένου οι επιδοτήσεις για τους επενδυτές να προκαταβάλλονται!!!!! Μα αυτό είναι απέναντι στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν συμβαίνει ποτέ στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Μας είπαν ότι θα καταργήσουν τα ανταποδοτικά τέλη. Μα, οι δήμοι τα εισπράττουν και όσα ελάχιστα εισπράττει η περιφέρεια πρέπει να αλλάξει με νόμο και να βρεθούν ισοδύναμα. Μας είπαν ότι θα φτιάξουν λέει διαδημοτικό σύνδεσμο με όλους τους Δήμους για την πολιτική προστασία. Μα, η κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες εξήγγειλε ότι καταργεί τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι οι διαδημοτικές συμπράξεις και οι σύνδεσμοι. Τα υπόλοιπα που μας είπαν για την χωροταξία, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση χώρεσαν σε πέντε γραμμές και δεν αξίζει καθόλου να τα αναφέρει κανείς. Χωρίς πρόγραμμα. Χωρίς όραμα. Χωρίς εμπειρία. Ήρθαν για την εξουσία. Και αυτό είναι το πιο παλιό, η πιο αναχρονιστική αντίληψη στην άσκηση της πολιτικής», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι απόψεις σαν αυτές που εκφράζονται από τον κ. Βορίδη ότι επέλεξαν εκλεκτό υποψήφιο περιφερειάρχη για να διαχειριστούν μαζί τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Τόνισε δε, ότι την εποχή που ήταν εκείνος βουλευτής είχε επιδείξει υψηλό πολιτικό πολιτισμό με τους συναδέλφους του και κανείς ποτέ δεν θα είχε διανοηθεί να απειλήσει πολίτες για το πώς θα ψηφίσουν.

Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στο βασικό διακύβευμα των εκλογών, διερωτήθηκε «Ποιος μπορεί; Ποιος μπορεί να δημιουργήσει ξανά εμπιστοσύνη στην εποχή που οι θεσμοί βάλλονται ως αναξιόπιστοι; Ποιος μπορεί να φέρει ενότητα την ώρα του κομματικού διχασμού και της πόλωσης; Ποιος μπορεί να αρθρώσει έναν λόγο συγκλίσεων και πολιτικού πολιτισμού που να κάνει τους πολίτες να αγαπήσουν την πολιτική μετά το κομματικό της τέλος; Ποιος μπορεί να εκφράσει το σύνολο των πολιτών και να συνθέσει τις εικόνες σε ένα πολύχρωμο και συμπεριληπτικό για όλες και όλους μέλλον; Ποιος μπορεί να εκφράσει τον καθένα και καθεμία από εσάς, να νοιώσει τα προβλήματα σας, να δώσει μπροστά και μαζί τον αγώνα για να καλυτερεύσει η ζωή σας; Ποιος μπορεί να συνεργάζεται με θάρρος, αλλά και ταυτόχρονα να διεκδικεί με τόλμη;»

Τέλος, ο κ. Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε σε κάθε κατεύθυνση αφενός ότι, όπως έκανε και στο παρελθόν με όλες τις κυβερνήσεις, θα συνεργαστεί και με αυτήν την κυβέρνηση, όχι ως υπαλληλικό προσωπικό της, αλλά ως ισότιμος θεσμικός της εταίρος, ως Περιφερειάρχης όλων των Πελοποννησίων, ενώ έστειλε μήνυμα νίκης της πιο ισχυρής, σύγχρονης, ανανεωμένης και συμπεριληπτικής αυτοδιοικητικής παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου», η οποία εκπροσωπεί την νέα αντίληψη, την νέα εποχή την νεωτερικότητα που έχει επιβάλλει η κοινωνία για να προχωρήσει χωρίς φόβο και με αυτοπεποίθηση σε ένα καλύτερο μέλλον, με ποιότητα ζωής για όλους και κοινωνική συνοχή.

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Νέας Πελοποννήσου» παρέστησαν πλήθος πολιτών της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, ενώ το σύνθημα που επικράτησε ήταν η ανεπιτήδευτη και ειλικρινής ευχή «Καλή νίκη για όλους μας!»

Η ομιλία του Πέτρου Τατούλη στο παρακάτω link:

https://nea-peloponnisos.gr/%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%ad%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf/

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις