ΣΠΑΡΤΗ. Ο δικηγόρος Λεωνίδας Παπαδάκος εξηγεί γιατί συμμετέχει στις εκλογές και περιγράφει το προσωπικό του όραμα για τον δήμο. Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης με την Ντία Τζανετέα.

«Ονομάζομαι Λεωνίδας Παπαδάκος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Γούναρι Σπάρτης. Είμαι γιος του Σπύρου Παπαδάκου, αγρότη και τέως Προέδρου του Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών «ΛΑΚΩΝΙΑ» και της Παναγιώτας Ντουνούκου, ιδιωτικής υπαλλήλου. Σπούδασα στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου αποφάσισα να επιστρέψω στον τόπο που γεννήθηκα και από το έτος 2014 διατηρώ δικηγορικό γραφείο στην πόλη της Σπάρτης, ασκώντας μάχιμη δικηγορία σε όλους τους τομείς του δικαίου. Παράλληλα με την κύρια δραστηριότητά μου, από το έτος 2019 έως και σήμερα, τυγχάνω συνεργαζόμενος δικηγόρος στο νομικό τμήμα της Κτηματογράφησης Λακωνίας. Στα ενδιαφέροντά μου συγκαταλέγονται η εκμάθηση ξένων γλωσσών καθώς μιλάω Αγγλικά και Ισπανικά και η ερασιτεχνική ενασχόληση με τον αθλητισμό. Κατά το παρελθόν ήμουν αθλητής στίβου, ενώ σήμερα ασχολούμαι με το τένις. Έχω ασχοληθεί και με το μπάσκετ καθώς έχω διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας καλαθοσφαίρισης «ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ». Θέλοντας να προσφέρω στην επιστήμη στην οποία δραστηριοποιούμαι, να εξελίξω και να εκσυγχρονίσω τις υπηρεσίες και τις δράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, συμμετείχα στις αρχαιρεσίες αυτού και από το έτος 2022 που εξελέγην, τυγχάνω ταμίας του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης.

Από νεαρή ηλικία και παρ’ όλο που οικογενειακώς δεν είχα κάποια σχέση με το χώρο, επέλεξα να ασχοληθώ με τη δικηγορία, ως ανθρωπιστική επιστήμη, θέλοντας να προσφέρω στο χώρο της δικαιοσύνης, την ύψιστη δημοκρατική αρχή του πολιτεύματός μας και συμβάλλοντας από τη μεριά μου στην ισονομία, στην ισάξια πρόσβαση σε αυτή και στη δίκαιη απονομή της. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στη Νομική, ήταν δελεαστική η σκέψη να διερευνήσω τις προοπτικές εξέλιξής μου στο εξωτερικό, όπως πολλοί συνομήλικοί μου, γεγονός που είναι απόλυτα κατανοητό. Παρά ταύτα, με θέληση και προσωπικό ρίσκο επέλεξα να επιστρέψω και να δραστηριοποιηθώ στον τόπο που μεγάλωσα και αγάπησα, στηρίζοντάς τον, πιστεύοντας σε αυτόν και τις δυνατότητές του, στους πολίτες που τον απαρτίζουν και στην εξέλιξή του.

Επέλεξα να κατέλθω στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της Ντίας Τζανετέα καθώς μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για το Δήμο της Σπάρτης. Συστρατεύομαι με μια έμπειρη αυτοδιοικητικό, αμέμπτου ηθικής και ακεραιότητας, που δεν έχει μάθει να εγκαταλείπει τα πιστεύω και τις μάχες της. Όπως και αυτή έτσι και εγώ, έχω μάθει να μάχομαι και να υπερασπίζομαι με σθένος τις απόψεις και τις θέσεις μου και ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας στις ερχόμενες εκλογές ώστε την επόμενη μέρα, με τη θέληση και τις γνώσεις μου, να δουλέψω και να αγωνιστώ για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του τόπου μας, να δώσουμε κίνητρα στους νέους ανθρώπους να επιστρέψουν στην πόλη τους και να μεταμορφώσουμε το Δήμο που ζούμε και σε ένα Δήμο πρότυπο, πράσινο, «έξυπνο», πολιτιστικό, σύγχρονο, τουριστικό και ασφαλή».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις