ΣΠΑΡΤΗ. Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έλους προσκαλούν τις μικρές μας φίλες και τους μικρούς μας φίλους να λάβουν μέρος στον Εθελοντικό Καθαρισμό του Δέλτα του Ευρώτα, μία στη δράση που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα (#EMDinMyCountry), με τίτλο «Protect Nature - Preserve Culture».

Πότε

Ο εθελοντικός καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023, με έναρξη στις 10:00 π.μ. (σ.σ. το σημείο συνάντησης πρόκειται να καθοριστεί από τον Π.Σ. Έλους σε μεταγενέστερο χρόνο).

Σκοπός

Σκοπός της δράσης είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν ουσιαστικά για θέματα περιβαλλοντικής σημασίας, να μάθουν σημαντικά στοιχεία για τους προστατευόμενους βιότοπους της περιοχής και να κατανοήσουν ότι η στάση μας προς το περιβάλλον αποτελεί ένδειξη πολιτισμού. Με τη βοήθεια της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη δράση θα ενημερωθούν εμπεριστατωμένα για τη χλωρίδα και την πανίδα που απαντάται στην περιοχή καθώς και για το ισχύον καθεστώς προστασίας τους.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Η συγκεκριμένη δράση είναι η μοναδική στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που έλαβε την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (για 2η συνεχόμενη χρονιά!), γεγονός που καθιστά ακόμη πιο σημαντική την απόκτησή της και, φυσικά, τη συμμετοχή όλων σας.

Ευχαριστώ

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά για την υποστήριξή τους τον Δήμο Ευρώτα, τον Α.Σ.Ε.Ε. «ΛΑΚΩΝΙΑ», την Εταιρία Αγροτοδιατροφικών Προϊόντων «Sparta Spirit», τις Εκδόσεις «MyBook.gr» και το Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών «Φροντίδα», όπως, και το πάντα δραστήριο και αδιάλειπτα κοντά στον άνθρωπο Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που έχει αναλάβει την υγειονομική κάλυψη της εν λόγω δράσης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις