ΛΑΚΩΝΙΑ. Δέκα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου όργωσε το φορτηγάκι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαιοπαναγιάς Σπάρτης όπου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών διέθεσε 1 τόνο ελαιόλαδο σε πληγέντες από τις καταστροφές της 6ης Σεπτεμβρίου 2023.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου το Μέλος του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, Τάσος Γκολέμης εκδήλωσε την πρόθεση του Συνεταιρισμού Παλαιοπαναγιάς Σπάρτης να βοηθήσει τους Θεσσαλούς αγρότες με προσφορά 500 κιλών λάδι. Η πρόταση έγινε αμέσως δεκτή και μάλιστα ο ΠΣΑΘ– Ο Π.Σ.Α.Φ. αντιπρότεινε, να τους παραδώσουν κι άλλα 500 κιλά, τα οποία θα πληρώσει το ταμείο του Συνδέσμου.

Η διανομή έγινε την Δευτέρα 2/10/2023 στις Κοινότητες Σωτηρίου και Παλαμά και στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Καλού Νερού και Ενιπέας. Στο video στιγμιότυπα από την διάθεση του λαδιού στον Παλαμά Καρδίτσας.

Όπως δήλωσαν στο Notospress από τον Συνεταιρισμό Παλαιοπαναγιάς Σπάρτης οι κ.κ. Γιώργος Δογατζής και Τάσος Γκολέμης, η κατάσταση που αντιμετώπισαν στη Θεσσαλία είναι απερίγραπτη και δεν την χωράει ανθρώπινος νους. Καταστροφή παντού. Εξίσου όμως έντονη ήταν και η αντίδραση των μελών του Συνεταιρισμού Παλαιοπαναγιάς όταν έγινε η πρόταση για παροχή βοήθειας.

Στη Θεσσαλία εκτός των προβλημάτων από τις πλημμύρες στις περιοχές που επισκεφθήκαν οι Σπαρτιάτες συνεταιριστές , είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον πρόεδρο του Ενιπέα Αθανάσιο Καραίσκο και τον πρόεδρο των Αγροτικών Φωτοβολταικών Ελλάδος Σπανούλη Κώστα, για θέματα που αφορούν το συνεταιριστικό κίνημα.

Το Notospress εκφράζει την ευχή να βρεθούν μιμητές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις