ΣΠΑΡΤΗ. Ντία Τζανετέα. Υποψήφια δήμαρχος Σπάρτης. Άνθρωπος της Αυτοδιοίκηση με μεγάλη εμπειρία και πάθος για τα κοινά. Ήταν η πρώτη που δήλωσε παρούσα, για να διεκδικήσει τη Δημαρχία του Δήμου Σπάρτης με τον συνδυασμό «Σπάρτη. Νέα Πορεία». Όπως η ίδια λέει «Δεν ήξερα ποιους θα έχω απέναντί μου. Ήξερα όμως, ποιους πρέπει να έχω μαζί μου, για να μπορέσει να αλλάξει σελίδα στο Δήμο Σπάρτης».

Συζητώντας #me_tin_Ntia, μαθαίνουμε…

Ντία, δήλωσες συμμετοχή για τη διεκδίκηση του Δήμου Σπάρτης. Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη μετά τη σχετική δήλωση;

Είναι αλήθεια, ότι ήμουν η πρώτη που δήλωσα δημόσια την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφια δήμαρχος στο Δήμο Σπάρτης. Το όραμά μου για τον τόπο μου είναι γνωστό: να εξελιχθεί σε Δήμο πρότυπο, σε Δήμο που θα είναι μπροστά στις εξελίξεις και δεν θα τις ακολουθεί παθητικά, σε Δήμο που θα φροντίζει τους δημότες του. Γιατί κέντρο των επιλογών μου ήταν, είναι και θα είναι ο άνθρωπος και η επιθυμία μου να φανώ χρήσιμη.

Για να μπορέσω όμως να υλοποιήσω το Όραμά μου, θα έπρεπε να βρω τους κατάλληλους συνεργάτες. Αυτό ήταν και το μεγάλο στοίχημα.

Πόσο δύσκολο ήταν να δημιουργήσεις καλή Ομάδα;

Κοίτα, αυτό που έκανα, είναι να σκεφτώ ποιους ανθρώπους χρειάζομαι στο πλάι μου, ώστε την επόμενη μέρα να σκύψουμε με όρεξη και ειδικές γνώσεις πάνω από τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις, να εργαστούμε εντατικά, να καινοτομήσουμε και να κάνουμε τη διαφορά ως Δήμος. Η πρώτη μου κίνηση ήταν να καλέσω αυτούς τους ανθρώπους στο γραφείο μου, σε ατομικές συναντήσεις και να συζητήσουμε. Να συζητήσουμε ουσιαστικά και ανοιχτά για τα προβλήματα του τόπου μας και να διερευνήσουμε την πιθανότητα συνεργασίας μας. Έτσι, συμμετοχικά και συνεργατικά, δημιουργήθηκε μία σπουδαία Ομάδα.

Δηλώνεις και δείχνεις ότι είσαι δικαιωμένη από την συγκρότηση μιας καλής Ομάδας. Πως νιώθεις γι’ αυτό;

Πως θα μπορούσα να νιώθω; Μόνο υπερηφάνεια για την ομάδα αυτή αλλά και σιγουριά και ασφάλεια για το αύριο του Δήμου μας. Οφείλω να πω, ότι όλοι σε μία ομάδα έχουν δυνατότητες και μπορούν να προσφέρουν, αρκεί να λειτουργούν ομαδικά. Έχουμε πάρα πολλά νέα παιδιά με ειδικές γνώσεις και μια ομάδα έμπειρων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν εργαστεί με θετικό πρόσημο στην Αυτοδιοίκηση και η βοήθειά τους μας είναι πολύτιμη.

Επίσης, έχουμε ανθρώπους που διαφήμισαν και συνεχίζουν να διαφημίζουν τη Σπάρτη μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αυτό μου δίνει ακόμη περισσότερη ελπίδα, διότι σαν ομάδα έχουμε τη δυνατότητα να καινοτομήσουμε και να οδηγήσουμε με επιτυχία το Δήμο Σπάρτης, στο μέλλον που του αξίζει.

Το μήνυμα που δίνεις στον συμπολίτη;

Θα ήθελα να πω, πως η πεποίθηση ότι ένας άνθρωπος μπορεί τελείως μόνος του να κατορθώσει κάτι σπουδαίο, είναι μύθος. Η ομαδικότητα και το πνεύμα συνεργασίας υπήρξε πάντοτε καθοριστικός παράγοντας στην επιτυχία. Έτσι πορευτήκαμε κι αυτή τη φορά, αρχικά σχηματίζοντας μία δυνατή ομάδα και κατόπιν καταρτίζοντας ένα ισχυρό, φιλόδοξο πρόγραμμα. Όπως μαζί βαδίσαμε έως σήμερα, μαζί θα δουλέψουμε με πάθος και πείσμα για να δημιουργήσουμε έναν δήμο πρότυπο και να φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη των συμπολιτών μας. Γιατί ο Δήμος μας το αξίζει και το έχει ανάγκη. Έχει ανάγκη να είναι μπροστά στις εξελίξεις κι όχι να τις παρατηρεί παθητικά. Έχει ανάγκη να εκσυγχρονιστεί, να αναλάβει καινοτόμες δράσεις που θα τον οδηγήσουν στο μέλλον, να κρατήσει τα παιδιά του εδώ και να τους δώσει κάθε δυνατότητα εξέλιξης και προόδου.

Να θυμάστε πάντα, ότι την Ιστορία την γράφουν οι Ομάδες! Οι συνεργάτες μου κι εγώ, δεσμευόμαστε προσωπικά ότι με υπευθυνότητα, σωστό προγραμματισμό, μεθοδική εργασία και τη δική σας υποστήριξη, θα πάμε δυναμικά το Δήμο Σπάρτης σε μια ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις