ΦΙΛΙΑΤΡΑ. O arielviera όπως είναι το όνομα του λογαριασμού του, ο οποίος μετρά περίπου 700.000 ακόλουθους από όλο τον κόσμο, «αποκαλύπτει τα πιο συναρπαστικά μέρη», σύμφωνα με όσα αναφέρει στο προφίλ του.

Ένα από τα συναρπαστικά του ευρήματα, λοιπόν, το εντόπισε στα Φιλιατρά, μια κωμόπολη περίπου 6.000 κατοίκων της οποίας την είσοδο κοσμεί μια ρέπλικα του Πύργου του Άιφελ, ύψους 26 μέτρων.

Στο βίντεο που ανήρτησε, έγραψε το εξής κείμενο στη λεζάντα: «Γιατί να πας στο Παρίσι όταν μπορείς να πας στη Νότια Ελλάδα; Πρόκειται για τον Πύργο του Άιφελ των Φιλιατρών στην Πελοπόννησο».

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο TikToker για τον... Πύργο του Άιφελ στα Φιλιατρά:

Η ιστορία του Πύργου του Άιφελ στα Φιλιατρά

Η ιδέα της κατασκευής οφείλεται στον ομογενή γιατρό και γλύπτη (καταγόμενο από τα Φιλιατρά) Χαράλαμπο Φουρναράκη ή Χάρρυ Φουρνιέ, όπως ήταν το καλλιτεχνικό παρατσούκλι του, έναν παράξενο και ονειροπόλο καλλιτέχνη που μέσα σε λίγα χρόνια γέμισε κυριολεκτικά την περιοχή του με διαφόρων ειδών αλλόκοτες καλλιτεχνίες.

Στο χωριό Αγρίλης, 7 χλμ. από τα Φιλιατρά, οι επισκέπτες μπορούν να δουν μια άλλη… ασυνήθιστη κατασκευή του Φουρναράκη, το Κάστρο των Παραμυθιών.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις