ΣΠΑΡΤΗ. Το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης εκφράζει την λύπη του διότι ούτε στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας για την επικαιροποίηση της μελέτης του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης τον Σεπτέμβριο του 2023, υπήρξε μειοδότης.

Η πρώτη προκήρυξη, η οποία είχε επίσης αποβεί άγονος, είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2022. Χρειάστηκε ένας χρόνος και η παρέμβαση του Ινστιτούτου Σπάρτης για να προκηρυχθεί και πάλι η επικαιροποίηση της μελέτης του Πρωτοδικείου Σπάρτης , η οποία τον Σεπτέμβριο του 2023, που επιτέλους προκηρύχθηκε, απέβη εκ νέου άγονος.

Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Σπάρτης «το χρονίζον αυτό θέμα , το οποίο πλέον εξελίσσεται σε μείζον θέμα και απαιτεί πολιτική παρέμβαση και fast track διαδικασίες, πρέπει κατεπειγόντως να απασχολήσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και να επιλυθεί με διαδικασίες που δεν θα ακολουθήσουν την πεπατημένη».

»η διάσωση ενός από τα πρώτα δημόσια κτίρια της Ελλάδος, είναι θέμα που πρέπει να ξεπεράσει την συνήθη γραφειοκρατία και να προχωρήσει ταχύτατα. Θα πρέπει να απασχολήσει τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος και θα πρέπει να πάρει πάνω του την επίλυση του θέματος. Ως ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες και αν δεν προκύψει λύση από τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας , θα προχωρήσουμε σε πιο αποτελεσματικές κινήσεις. Το κτίριο του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης ΠΡΕΠΕΙ να κρατηθεί όρθιο και θα είναι ΝΤΡΟΠΗ όλων μας αν αφήσουμε ένα τέτοιο μνημείο να καταστραφεί».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις