ΜΕΣΣΗΝΗ. Ο Πέτρος Θέμελης «αναπαύεται» πλέον, κάτω από μια ελιά, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπως ήταν άλλωστε η δική του επιθυμία να μείνει για πάντα… στον τόπο, που ο ίδιος με την αρχαιολογική του σκαπάνη έφερε στο «φως» και ανέδειξε, αφήνοντας παρακαταθήκη σε όλους εμάς, την καλύτερα σωζόμενη αρχαία πολιτεία της ελληνιστικής περιόδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, στο σημείο που ετάφη, θα δημιουργηθεί μνημείο από τον γλύπτη Γιώργο Χουλιαρά.

Όραμά του, οι αρχαιολογικοί χώροι, να ζουν μια «δεύτερη ζωή» στο παρόν, να αποτελούν ανοιχτά μουσεία εμπνέοντας τις νέες γενιές… κάτι που είχε καταφέρει να μετουσιώσει στην πράξη στην Αρχαία Μεσσήνη.

Η ταφή του, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης παρουσία της οικογένειας του, της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του προέδρου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» Σταύρου Μπένου, της κα Αλεξάνδρας Μητσοτάκη , των βουλευτών Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και Αλέξη Χαρίτση, των δημάρχων Μεσσήνης, Καλαμάτας, Οιχαλίας και Πύλου –Νέστορος, προσωπικοτήτων από τον χώρο της αρχαιολογίας καθώς και πλήθους πολιτών, ιδιαίτερα από το χωριό της Ιθώμης, που «μοιράστηκε» μαζί τους τα τελευταία 37 χρόνια, όταν και ξεκίνησε τη συστηματική ανασκαφή του αρχαιολογικού χώρου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Πέτρου Θέμελη, εψάλλει χθες Τετάρτη(1/11) στον Ιερό Ναό της Αγ. Ειρήνης στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις