ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στο υπουργείο υποδομών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού υποδομών Υποδομών και Μεταφορών κας Χριστίνας Αλεξοπούλου με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Τερεζάκη.

Αντικείμενο της συζήτησης ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων, οι τρόποι ανάπτυξής του, η προστασία και η συντήρηση της γραμμής, αλλά και η πρόταση δημιουργίας νέου φορέα που θα αναλάβει την λειτουργία της ιστορικής γραμμής.

Μέσα σε κλίμα σύμπνοιας, έγινε μια πρώτη, αλλά ουσιαστική προσέγγιση στα ζητήματα. Η κα Αλεξοπούλου, θα επισκεφθεί σύντομα τα Καλάβρυτα για αυτοψία ενώ θα ακολουθήσει νέα διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο για την συνέχιση των συζητήσεων.

Ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε επίσης και το ζήτημα του κεντρικού άξονα Πούντας – Καλαβρύτων με την κα Αλεξοπούλου να επισημαίνει ότι αν και δεν είναι αρμοδιότητά της θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια ώστε η πολύπαθη αυτή επαρχιακή οδός και κεντρικός άξονας που συνδέει τα Καλάβρυτα με την Ολυμπία οδό να μετατραπεί σε ένα ασφαλή και σύγχρονο οδικό άξονα.

Κατά την συνάντηση, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων αναφορικά με τις ανάγκες και προτεραιότητες της ορεινής Αχαΐας και των Καλαβρύτων ενώ η Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την συνέχιση της εποικοδομητική συνεργασίας σε σταθερή βάση για όλα ζητήματα της περιοχής που αφορούν τις αρμοδιότητές της, καθώς και για την ευρύτερη στήριξη της σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια για τον ιστορικό τόπο των Καλαβρύτων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις