ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» θέτει ερωτήματα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την απολύτως επιφυλακτική και ελεγκτική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι του ΣΔΙΤ Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την τα ερωτήματα δεν εγκρίνεται χρηματοδότηση για το έργο, δεν έχει γίνει διόρθωση του σχετικού φακέλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με συνέπεια τα κόστη να πληρώσει ο ελληνικός λαός, κόστη που σύμφωνα με διαμαρτυρία του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο είναι διπλάσια από τα προϋπολογιζόμενα.

Τα ερωτήματα της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» είναι τα εξής:

«Κύριρε πρωθυπουργέ, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου θα έρθετε στην Πελοπόννησο για να πάρετε μέρος στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του έργου της δήθεν «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου.

Επειδή όμως η παρουσία σας αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό για τους Πελοποννήσιους πολίτες οφείλετε να απαντήσετε:

Ερώτημα 1

Γιατί αυτή την περίφημη ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων δεν έχει εγκρίνει ακόμη τη χρηματοδότηση της η ΕΕ;

Και φυσικά μην πείτε ότι αυτό το λένε κάποιοι ακροαριστεροί γιατί εδώ και 3,5 χρόνια, από τον Μάιο του 2020, Ευρωπαϊκή επιτροπή έχει καταγγείλει το συγκεκριμένο έργο ως υπερκοστολογημένο και υπερδιαστασιολογημένο και αντίθετο με τις βασικές αρχές του ΟΗΕ και του Ευρωπαικού κοινοβουλίου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αλήθεια κ. Μητσοτάκη εσείς που διαφημίζεστε ως ευρωπαϊστής πολιτικός γιατί γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια τις 30 κόκκινες και κίτρινες κάρτες της Ευρωπαϊκής επιτροπής για το εν λόγω έργο; Η΄ μήπως είστε ευρωπαϊστής μόνο όσον αφορά στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και πολιτικών λιτότητας.

Ερώτημα 2

Απαντήστε μας κ. Πρωθυπουργέ γιατί 3,5 χρόνια μετά από την απόρριψη του συγκεκριμένου έργου από την Ευρωπαϊκή επιτροπή δεν έχει ακόμα επανακατατεθεί ο αναμορφωμένος φάκελος στην Ευρωπαϊκή επιτροπή και φυσικά δεν έχει εγκριθεί καμία χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου από ευρωπαϊκούς πόρους συνεπώς τα 68 εκ. ευρώ στην ΤΕΡΝΑ θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Ερώτημα 3

Γιατί εμπαίζετε τους Πελοποννησίους ότι πρόκειται για έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης ενώ στην Παλαιόχουνη που θα εγκαινιάσετε την Τετάρτη αλλά και στην Καλλιρόη και στην Σκάλα καταλήγουν φύρδην μίγδην σύμμεικτα απορρίμματα;

Ερώτημα 4

Τι απαντάτε κ. Μητσοτάκη όχι σε εμάς τους «γκρινιάρηδες ακροαριστερούς» αλλά και στους δημάρχους που στήριξε η παράταξη σας, όπως πχ ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος πριν λίγες μέρες διαμαρτυρήθηκε έντονα για το υψηλό κόστος διαχείρισης που θα πληρώσουν οι δημότες Καλαμάτας και το οποίο μαζί και με το κόστος μεταφοράς και το τέλος ταφής είναι πάνω από 120 ευρώ ο τόνος ενώ τους διαβεβαιώνατε και εσείς κ η ΤΕΡΝΑ ότι θα είναι 68 ευρώ ο τόνος;

Να είστε βέβαιος κ. Μητσοτάκη ότι όταν οι πολίτες της Πελοποννήσου δουν και πληρώσουν τους υπερβολικά φουσκωμένους λογαριασμούς των δημοτικών τελών θα καταλάβουν ότι τους λέτε ψέματα εσείς και την αλήθεια την έχει πει η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου». Γιατί εμείς είχαμε προειδοποιήσει για όλα αυτά από την αρχή που σχεδιάστηκε το έργο από το 2011 και συνεχώς προειδοποιούσαμε και καταγγέλλαμε εδώ και 12 χρόνια».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις