ΣΠΑΡΤΗ. Ανέλαβε Γενική Γραμματέας του Δήμου Σπάρτης, ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά της, έδωσε λύσεις και κρίσιμα ζητήματα. Ο απερχόμενος δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας διακόπτει την συνεργασία τους το τελευταίο μήνα της θητείας του, Δεκέμβριο 2023, που είναι ο μήνας προετοιμασίας και προπαρασκευής της Νέα Δημοτικής Αρχής…

Η Μαρία Χάντζου του Αλέξανδρου είναι υπηρεσιακό στέλεχος Ανώτατης Εκπαίδευσης του Δημόσιου Τομέα με ευρύ βιογραφικό, προϋπηρεσία 25 ετών και εμπειρία σε πολλαπλά αντικείμενα των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και είναι παντρεμένη με τον Στέφανο Παπαχαρίτο Καθηγητή Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης.

Κατέχει υπηρεσιακή ειδικότητα ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού και βαθμό Α’. Είναι Ιστορικός με Μεταπτυχιακό Msc στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελβετία, στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Λωζάνης στο αντικείμενο της Διαχείρισης Έξυπνων Πόλεων. Έχει υπηρετήσει ως Υπεύθυνη Διαχείρισης Ολικής Ποιότητας με πολυετή εμπειρία στη Διαχείριση Συστημάτων Ποιότητας, Διαχειριστικής Επάρκειας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και ως Επικεφαλής εσωτερικός Επιθεωρητής Διαχείρισης Ποιότητας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στο Δημόσιο. Έχει εξειδίκευση στα αντικείμενα της Νομοθεσίας , Προμηθειών, Διαχείρισης ΟΕΥ, Διαπραγματεύσης, Διαχείρισης Κρίσεων (crisis management), Διοίκησης Μέσω Στόχων, Project Μanagement και εισαγωγής καινοτομιών στο Δημόσιο Τομέα.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος Επιτροπής Διαγωνισμών Γενικών Υπηρεσιών και έχει εκπονήσει μελέτες εισαγωγής διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου, ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου τομέα, εφαρμογής της ηλεκτροκίνησης, διαχείρισης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, κ.α.

Έχει συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Quality Cities, στο δίκτυο της Ευρωπαΐκής Επιτροπής EE-Europe for Citizens και στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την Expertice France ELOGE Χρηστής Διακυβέρνησης στο Δημόσιο Τομέα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις