ΣΠΑΡΤΗ. Η επιθυμία του νέου δημάρχου Σπάρτης να επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο Σπάρτης, δίνει την ευκαιρία στον Πέτρο Δούκα, απερχόμενο δήμαρχο, να καταδικάσει συλλήβδην, όσους ασχολήθηκαν με την υπόθεση του αεροδρομίου.

Ο Πέτρος Δούκας εκλαμβάνει την θετική στάση του Μιχάλη Βακαλόπουλου ως έγκριση και αναδίπλωση και έρχεται να ειρωνευτεί εκείνους οι οποίοι έχοντας, πληροφορίες, αγωνία και καθήκον, είπαν, έγραψαν ή ψήφισαν για το αεροδρόμιο.

Δείτε ποια είναι η δημόσια θέση και στάση του δημάρχου Σπάρτης για την υπόθεση, για να αντιληφθείτε την κατασταλαγμένη, διάφανη και στέρεα απόφαση των επενδυτών να επενδύσουν στη Σπάρτη. Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, απερχόμενος, απελευθερώνει όλες τις αγοραίες συνήθειες και καπιταλιστικές τακτικές του, που θέλουν τον επενδυτή σαφώς ανώτερο από τον δήμο Σπάρτης.

Γράφει ο δήμαρχος Σπάρτης:

«Όπως θυμάστε, 12+1 Δημοτικοί Σύμβουλοι καταψήφισαν την πρόταση Πριστούρη για διερεύνηση της δυνατότητας βελτιώσεων στο Συμφωνητικό για το αεροδρόμιο, και έτσι χάθηκε η ευκαιρία να αποκτήσει η Σπάρτη αεροδρόμιο μια ώρα αρχύτερα, με τεράστιες προσωπικές ευθύνες των 12+1 για αυτή την υστέρηση!

Ύστερα, η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή μου ζήτησε, αν μπορώ να επαναφέρω τους επενδυτές ‘στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων’!

Αν και έχω δηλώσει ότι δεν έχω καμία όρεξη να ασχολούμαι άλλο με το αεροδρομιο και να χάνω την ώρα μου να προσπαθώ να πείσω ασχέτους για τα αυτονόητα, αφού μου ζητήθηκε, υποσχέθηκα ότι θα τους μιλήσω και τους μίλησα!

Ήταν και είναι αγανακτισμένοι με τις ανόητες δηλώσεις και αναρτήσεις κάποιων από τους 12+1 δημοτικούς συμβούλους και τη δυσφήμηση που έχουν υποστεί από αυτούς και κάποιους όψιμους μυστικοσύμβουλους - αεροδρομιολογους!

Μου είπαν ότι ήδη έχουν προσφορές από άλλα αεροδρόμια στην Ελλάδα και την Ισπανία και δεν έχουν όρεξη να πληρώνουν νομικούς, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, λογιστές, φοροτεχνικούς, κ.α. για το θέμα της Σπάρτης και να αντιμετωπίζουν ακατανόητες αντιδράσεις!

Τους πίεσα κι’άλλο, τους διαβεβαίωσα ότι το κλίμα έχει βελτιωθεί, και μου είπαν ότι θα μου απαντήσουν σήμερα αν μπορούν να κατέβουν στη Σπάρτη τη Πέμπτη!

Κάθε βδομάδα που περνάει χωρίς Αεροδρόμιο Σπάρτης είναι μεγάλο κρίμα για την οικονομία και τη νεολαία της Σπάρτης!»

Στη Σπάρτη μπορεί να μην πετάει αεροπλάνο, αλλά ευτυχώς ακόμα, δεν πετάει κι ο γάιδαρος… Κι εννοούμε βέβαια τον γάιδαρο που χαρίζει ο Πέτρος Δούκας στον Μιχάλη Βακαλόπουλο αλλά ο δεύτερος επιμένει να τον κοιτά στα δόντια… Ευτυχώς!

Πώς βγήκε η φράση «πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!»

Η έκφραση «πετάει ο γάιδαρος; Πετάει» χρησιμοποιείται για να πούμε πως κάποιος είναι κουτός κι όταν δηλώνουμε ότι συμφωνούμε σε κάτι που είναι λάθος από βαριεστιμάρα. Συνήθως αυτός που θέλει να μας πείσει ότι πετάει ο γάιδαρος θέλει να χάσουμε…

Η φράση προέρχεται από ένα παιδικό παιχνίδι: Τα παιδιά κάθονταν όλα γύρω-γύρω κι ένα από αυτά ρωτάει αν πετάει κάποιο ζώο ή πράγμα. Αν πετάει, τότε σηκώνουν τα χέρια, αν, όμως δεν πετάει το ζώο ή το πράγμα που θα ονομάσει και σηκώσει κάποιο από τα παιδιά το χέρι του, τότε χάνει και σκύβει και τρώει μερικές «καρπαζιές».

Στο παιχνίδι αυτό, συνηθίζεται αυτός που ρωτάει, για να ξεγελάσει τους υπόλοιπους, να λέει γρήγορα ένα πουλί κι αμέσως μετά ένα πράγμα που να του μοιάζει στην εκφώνηση. Τότε τα παιδιά ξεγελιούνταν, σήκωναν το χέρι τους και έχαναν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Τάκη Νατσούλη, υπήρχε και παραπλήσια έκφραση στους αρχαίους: «Λύκου πτερά».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις