ΕΛΛΑΔΑ. Ο Όμιλος Affidea συμμετείχε στο Συνέδριο «Υγεία πάνω απ’ όλα», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του ΕΚΠΑ, της ΠΕΦ και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. Στο επίκεντρο του Συνεδρίου βρέθηκε η εθνική στρατηγική με στόχο τη συνολική αναβάθμιση του συστήματος Υγείας. Στο συνέδριο, το οποίο διεξήχθη για 3η συνεχή χρονιά, συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, μέλη της πολιτικής ηγεσίας, ακαδημαϊκοί και κορυφαία στελέχη της αγοράς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις επενδύσεις στο χώρο της υγείας και τη σημασία τους.

Ο Όμιλος Affidea εκπροσωπήθηκε στις εργασίες του Συνεδρίου από τον Group Commercial Director της Affidea, κ. Αθανάσιο Λοπατατζίδη, ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης με θέμα την «αλληλεπίδραση της εξωνοσοκομειακής με τη νοσοκομειακή περίθαλψη» μαζί με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους και ομιλητές από τη δημόσια και ιδιωτική περίθαλψη.

Αναφερόμενος σε παραδείγματα μοντέλων του Ομίλου Affidea στην Ευρώπη, σημείωσε ότι η διεθνής τάση είναι να βγάλουμε τους πολίτες από τα νοσοκομεία και να δημιουργήσουμε Κέντρα ημερήσιας νοσηλείας σαν δορυφόρους νοσοκομείων για νοσήματα υψηλής επίπτωσης, δίνοντας έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ανέφερε ως «άριστες πρακτικές» παραδείγματα εξειδικευμένων κλινικών μέσα από τη διεθνή εμπειρία, όπως Ορθοπεδικής στην Αγγλία, Μαστού σε Ζυρίχη και Μιλάνο, Άνοιας στη Βαρσοβία, που παρέχουν εξατομικευμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες, χωρίς αναμονή, με ημερήσια νοσηλεία στους ασθενείς, οι οποίοι συνεχίζουν το follow-up στο σπίτι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου και κόστους νοσηλείας, ενισχύοντας παράλληλα τη βελτίωση πρόσβασης των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Ο κ. Λοπατατζίδης αναφέρθηκε επίσης στα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, επισημαίνοντας ότι οι δύο τομείς συνεργάστηκαν άριστα στον καιρό της πανδημίας, και υπογράμμισε ότι η συνεργασία αυτή πρέπει να ενισχυθεί με την εξειδίκευση του ιδιωτικού τομέα προς όφελος του Έλληνα πολίτη, υπογραμμίζοντας τη σημαντική αξία της πρωτοβουλίας του Υπουργείου για την εφαρμογή του Προγράμματος ”Νοσηλεία στο Σπίτι”.

Προτεραιότητα του Ομίλου Affidea, του μεγαλύτερου Ομίλου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ευρώπη, είναι η ενίσχυση πρωτοβουλιών που σχετίζονται με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προαγωγή της υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, η Affidea συμμετέχει ενεργά σε σημαντικά συνέδρια που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του διαλόγου για καίρια ζητήματα πολιτικής της υγείας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις