ΕΛΛΑΔΑ. Ο Όμιλος Affidea στήριξε την πραγματοποίηση του 12oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών, του μεγαλύτερου ετήσιου forum διαβούλευσης και διαλόγου των εκπροσώπων Συλλόγων Ασθενών από όλη την Ελλάδα με την πολιτική ηγεσία, την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα και τους επαγγελματίες υγείας. Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, που διοργάνωσε η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση για το ευρύ κοινό.

Με τον τίτλο “Συνδιαμορφώνοντας ένα Νέο ΕΣΥ” οι θεματικές του διήμερου συνεδρίου κάλυψαν σημαντικά και ακανθώδη θέματα που σχετίζονται με τη διαμόρφωση ενός δίκαιου και βιώσιμου Εθνικού Συστήματος Υγείας, 40 χρόνια μετά την ίδρυσή του, όπως πρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κλιματική κρίση, συμμετοχή των ασθενών στη λήψη αποφάσεων για πολιτικές υγείας, νέος Υγειονομικός Χάρτης και ιδιωτικές δαπάνες στην Υγεία, αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, καθώς και πρόσβαση των ασθενών στην καινοτομία και σε κλινικές μελέτες.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι το τριτοβάθμιο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συλλόγων και ομοσπονδιών ασθενών από ολόκληρη την Ελλάδα και όλο το φάσμα των θεραπευτικών κατηγοριών.

Προτεραιότητα του Ομίλου Affidea, του μεγαλύτερου Ομίλου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ευρώπη, είναι η ενίσχυση πρωτοβουλιών που σχετίζονται με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προαγωγή της υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, η Affidea συμμετέχει ενεργά σε σημαντικά συνέδρια που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του διαλόγου για καίρια ζητήματα πολιτικής της υγείας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις