ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Επαναλήφθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, η υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σύσκεψη με θέμα την υπερβάλλουσα ποσότητα απορριμμάτων που προωθήθηκαν προς διαχείριση στην μονάδα της Παλαιόχουνης.

Στην εν λόγω σύσκεψη - με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, εκπροσώπων του ΦοΔΣΑ, της διαχειρίστριας εταιρείας και υπηρεσιακών στελεχών, καθώς επίσης τεχνικών και νομικών συμβούλων της Περιφέρειας-, εξετάστηκε η κατάσταση που διαμορφώνει το γεγονός ότι προωθήθηκαν στην πιο πάνω μονάδα για διαχείριση επιπλέον 40.000 τόνοι απορριμμάτων από την προσδιορισμένη μέγιστη προς διαχείριση ποσότητα, την οποία προβλέπει η ΣΔΙΤ και η δυνατότητα για διαπραγμάτευση της τιμής με την διαχειρίστρια εταιρεία.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, δεν υπήρξε εισήγηση από την πλευρά του ΦοΔΣΑ, κάτι που είχε τεθεί ως προϋπόθεση στην προηγούμενη σχετική σύσκεψη, την προηγούμενη εβδομάδα. Ως εκ τούτου, συνέχισε ο Π. Νίκας, δεν υπήρξε σήμερα κάποια απόφαση, ούτε βεβαίως και κάποια εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή:

«Προφανώς, η μη ύπαρξη εισήγησης δεν θα οδηγήσει σε κάποια διαφορετική τιμή ως προς την υπερβάλλουσα ποσότητα που έχει καταλήξει στην μονάδα της Παλαιόχουνης» είπε ο περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ωστόσο πως «σε κάθε περίπτωση, κρίσιμο ζήτημα στην διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί η μείωση της ποσότητάς τους μέσα από διαλογή και ανακύκλωση στην πηγή με παράλληλο έλεγχο από τους δήμους και εποπτεία εκ μέρους τους των κάδων, προκειμένου να αποτρέπεται η διάθεση σε αυτούς μπάζων, κυρίως».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις