ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Συνάντηση εργασίας με θέμα συζήτησης το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας κ. Καπερώνη και του Δ.Σ. με τους Βουλευτές του Ν. Μεσσηνίας κ. Χρυσομάλλη Μ. και κ. Μαντά Π.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι Πρόεδροι και Μέλη των Σωματείων – Μελών της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Ξυγκώρος και Μέλη της Διοίκησης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ν/Α Πελοποννήσου Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Μαρινόπουλος και Μέλη της Διοίκησης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Μεσσηνίας κ. Κουτσουμπός και Μέλη της Διοίκησης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Εγγλέζος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης κ. Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης κ. Μαργιάννης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μεσσηνίας κα. Μπάμπαλη και ο Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Α. Καλαμάτας κ. Μαλαπέτσας.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει με την εφαρμογή του στην επιχειρηματική κοινότητα και όχι μόνο. Όλοι, μετέφεραν τους προβληματισμούς τους αλλά και τις προτάσεις τους γραπτώς, καθώς τα νέα φορολογικά μέτρα είναι οριζόντια μέτρα –και ως εκ τούτου άδικα– με την φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων με βάση το ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος, να μη λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, αλλά μόνο να αντιμετωπίζει εκ προοιμίου και εντελώς ισοπεδωτικά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες.

Μετά από διεξοδική συζήτηση με τους επικεφαλής των Σωματείων και Φορέων, ομόφωνα όλοι πρότειναν την απόσυρση του εν λόγω Νομοσχεδίου ή εάν εφαρμοστεί, να υπάρξουν σημαντικές βελτιωτικές αλλαγές που θα είναι ευνοϊκές για τους επιτηδευματίες, την απασχόληση, αλλά και τα φορολογικά έσοδα του Κράτους. Επισημάνθηκε πως την τελευταία δεκαετία έχουν πληγεί αλλεπάλληλα από τα μνημόνια, την πανδημία, τα capital controls, πολέμους σε περιοχές που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών των πρώτων υλών, με αποκορύφωμα την συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση και ακρίβεια. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η συσσώρευση μεγάλων οφειλών προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις Τράπεζες και η οριακή βιωσιμότητα στη πλειοψηφία των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.

Οι κ.κ. Βουλευτές από την πλευρά τους στις τοποθετήσεις τους ανέφεραν πως η Κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής για να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια έχει σταθεί εμπράκτως με τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών στο πλευρό της επιχειρηματικότητας. Κατανοήσαν τα επιχειρήματα και τις προτάσεις για διατάξεις του νομοσχεδίου που χρήζουν άμεσης τροποποίησης και υποσχέθηκαν πως θα μεταφέρουν τους προβληματισμούς, τις προτάσεις και τα υπομνήματα της επιχειρηματικής κοινότητας στον Υπουργό Οικονομικών, έτσι ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις