ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Ανανέωση τιμής ανά εβδομάδα επιδιώκουν οι συνεταιρισμοί χυμοποιήσιμων πορτοκαλιών Αργολίδας προκειμένου να μπορέσουν να ακολουθήσουν την ανοδική διακύμανση των τιμών συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού που αναπτύσσεται στις διεθνείς αγορές. Η πρώτη συμφωνία για τις τιμές, η οποία θα ισχύσει μέχρι και την προσεχή Τρίτη 5 Δεκεμβρίου είναι στα 20 λεπτά το κιλό, τιμή που δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες των παραγωγών, μιας και οι αντίστοιχες τιμές στην Ισπανία, βρίσκονται τουλάχιστον 8 λεπτά πάνω από αυτήν.

Η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Συνεταιρισμών Αργολίδας (Δ.Ε.Σ.Α.), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, με στόχο τη λήψη αποφάσεων για το παρόν και το μέλλον των χυμοποιήσιμων πορτοκαλιών Αργολίδας.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η κοινή διαπραγμάτευση των τιμών των πορτοκαλιών χυμοποίησης των Αγροτικών Συνεταιρισμών της Αργολίδας, η οποία θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαίες «παρτίδες», από Τετάρτη έως επόμενη Τρίτη κάθε εβδομάδας, ξεκινώντας από την Τετάρτη 29/11/2023 έως την Τρίτη 5/12/2023.

Η πώληση των πορτοκαλιών εξαγωγής από 29/11/2023 και εφεξής θα πραγματοποιείται με «επιστρεφόμενα» και όχι «αφαίρεση» ώστε το σύνολο της παραγωγής να παραμένει στα χέρια των παραγωγών.

Η 1η συμφωνία έκλεισε στην στην εταιρεία COSMOJUICE IKE (Αφοί Κουταβάκη) που προσέφερε τους καλύτερους όρους και τιμή στα 0,20 €/kg, για την «παρτίδα» από 29/11/2023 έως 05/12/2023.

Στη σύσκεψη της Δ.Ε.Σ.Α. δεν μετείχε εκπρόσωπος της Ε.Α.Σ. ΡΕΑ.

Η επόμενη συνεδρίαση της Δ.Ε.Σ.Α. θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 05/12/2023 και ώρα 19:00 στην ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις