ΣΠΑΡΤΗ. Ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης, η Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης, συνδιοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη Εορτή υπό την αιγίδα της Ιερά Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 5:30 μ.μ. στο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης.

Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής:

  • Θεολογική προσέγγιση των Χριστουγέννων, από τον Εφημέριο του ναού Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Κοσμά.
  • Πώς γιορτάζονταν τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα στη Γορτυνία, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Ιωάννη Μητράκο.
  • Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, από την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κ. Ποτούλα Πασχαλίδη-Τσίτσου. Εμβόλιμα θα γίνουν απαγγελίες 6 ποιημάτων από παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος.
  • Ύμνοι των Χριστουγέννων,και παραδοσιακά κάλαντα από το Βυζαντινό Χορό της Σχολής της Μητροπόλεώς μας υπό τον Χοράρχη Παναγιώτη Χρόνη Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελίστριας.
  • Λόγος Πνευματικής Οικοδομής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο.

Η εκδήλωση αυτή είναι μία ακόμα πρωτοβουλία του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης για την επανασύνδεσή του με την Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος, που είναι η ενορία της συνοικίας της Λάκκας, όπου εγκαταστάθηκαν κι εγκαταβιώνουν οι περισσότεροι γορτυνιακής καταγωγής Σπαρτιάτες.

Ο Σύλλογος προσκαλεί: «Σας καλούμε όλους και όλες να δώσετε το παρόν τόσο για να στηρίξετε την εορτή μας, όσο για να προσεγγίσουμε όλοι μαζί το ορθόδοξο πνεύμα των Χριστουγέννων, μέσα από την ορθόδοξη θεολογία, τη λαϊκή μας παράδοση και τον μουσικό μας πολιτισμό».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις