ΣΠΑΡΤΗ. Ο Οικολογικός Σύνδεσμος Λακωνίας θέτει ερωτήματα εξ αιτίας της κοπής 33 δένδρων στο δρόμο από Σπάρτη προς Μυστρά στο ύψος του πάρκου Γουδέ. «Ποιος έδωσε την άδεια;» και «ποιος ήταν ο εποπτεύων υπεύθυνος;»

Η παρέμβαση του ΟΙΚΟΣΥΛ

«Με πόνο ψυχής διαπιστώσαμε «ιδίοις όμμασι» την αποτρόπαιη πράξη της κοπής των 33 ευκαλύπτων και άλλων δέντρων στο δρόμο Σπάρτης- Μυστρά, στην ευθεία του πάρκου Γουδέ.

Σε μια περίοδο που γίνεται αγώνας, σε όλα τα μέτωπα, για την προστασία του πρασίνου και μάλιστα των ώριμων δέντρων, όπως ήταν αυτοί οι ευκάλυπτοι, κάποιο συνεργείο του οποίου η ταυτότητα μέλλει να αποδειχθεί, κατέκοψε τουλάχιστον 33 δέντρα, που με το ύψος και τη φυλλωσιά τους είχαν δημιουργήσει μία από τις ωραιότερες διαδρομές στην περιοχή μας, εφάμιλλη ανάλογων δρόμων ξένων χωρών.

Τα ερωτήματα

Με δεδομένο ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία αναρωτιόμαστε:

  • Ποιος ζήτησε και πήρε άδεια – αν πήρε – από την Αρμόδια Υπηρεσία για να κόψει τα δέντρα;
  • Ποιος ήταν ο λόγος και σε ποια μελέτη στηρίχτηκε η όλη ενέργεια;
  • Γιατί δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση προς την τοπική κοινωνία ώστε να ληφθούν υπόψη τυχόν τεκμηριωμένες αντιρρήσεις πριν από την κοπή;
  • Αν όντως ήταν συνεργείο της ευθύνης του Δήμου Σπάρτης τότε ποιος ήταν ο εποπτεύων υπεύθυνος;
  • Θα υπάρξουν συνέπειες για τους αρμοδίους που ενήργησαν με τις πράξεις τους εναντίον του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας;
  • Ο απερχόμενος Δήμαρχος, ο νέος Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων οφείλουν να πάρουν θέση για την καταστροφή που έγινε και να προχωρήσουν άμεσα σε μελέτη αποκατάστασής της δεντροστοιχίας.

Δυστυχώς στο Δήμο μας τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και ανοίγονται πληγές όχι μόνο στο αστικό σώμα της πόλης (λ.χ. ανάπλαση Κ. Παλαιολόγου), αλλά και στο περιαστικό πράσινο, που είναι πολύτιμο σε μια περιοχή που πρωταγωνιστεί στις υψηλές θερμοκρασίες κατά το θέρος».

Το Notospress δημοσίευσε φωτογραφίες και video από την επέλαση των «βαρβάρων» στο παραποτάμιο άλσος και σήμερα δίνει στην δημοσιότητα βίντεο του Παναγιώτη Ψυχογιού που δείχνει την ομορφιά από ψηλά πριν σφαγιαστούν τα 33 πανύψηλα δένδρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις