ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (28/12) το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης για την εκλογική θητεία 2019-2023. Οι εκλεγμένοι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και όσοι έδωσαν το παρόν για τελευταία φορά στο Δ.Σ. έδωσαν τις ευχές τους για μια καλή και δημιουργική θητεία, στον νέο δήμαρχο κ. Βακαλόπουλο.

Μετά το πέρας του δημοτικού συμβουλίου και την ψήφιση των διαδικαστικών εισηγήσεων, ο κ. Βακαλόπουλος μίλησε στο Notospress.gr για το ποιές είναι οι προτεραιότητες την νέας δημοτικής αρχής, το χρονοδιάγραμμα των μεγάλων έργων συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου Σπάρτης αλλά και για το πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να διέπει την νέα ηγεσία του δήμου, τις δημοτικές παρατάξεις αλλά και τους ίδιους του δημότες της πόλης.

«Δεν υπάρχουν οι 100 πρώτες ημέρες αλλά η 1η Ιανουαρίου που μας περιμένει σκληρή δουλειά»

«Βαστάμε όλα τα καλά που υπάρχουν και πραδειγματιζόμαστε από πιθανόν αστοχίες ή και κακές στιγμές και πάνω σε αυτές με την βοήθεια όλων, θα συνεχίσουμε και θα χτίσουμε βήμα- βήμα. Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι πιστεύω στην συνεργασία, άλλωστε το όνομα του συνδυασμού ήταν ''Σπάρτη Μαζί'' και στο μαζί δεν περισσεύει κανένας. Άρα λοιπόν από την πρώτη ημέρα και την ανάληψη των καθηκόντων θα ξεκινήσουμε τα διαδικαστικά, καθώς όπως καταλαβαίνετε ότι έχει αλλάξει κατά πολύ ο νόμος και ακόμα και σήμερα είχαμε νέες τροπολογίες και αφού τελειώσουμε με όσα προβλέπει ο νόμος, παράλληλα θα ξεκινήσουμε την σκληρή δουλειά τόσο για την καθημερινότητα όσο και για τα πιο μεγάλα έργα στο Δήμο».

«Σε σχέση με το αεροδρόμιο, θέλουμε μια επικερδή συμφωνία για τον Δήμο Σπάρτης»

«Αυτό το οποίο έχω δηλώσει είναι ότι το παρόν δημοτικό συμβούλιο δεν είχε την αρμοδιότητα να γνωμοδοτήσει πάνω σε αυτό. Όμως από την πρώτη στιγμή εμείς ήμασταν ανοιχτοί στο αεροδρόμιο, θέλουμε να προσελκύσουμε επενδυτές αλλά ξαναλέω ότι η δουλειά η δική μου, της δημοτικής αρχής και όλου του δημοτικού συμβουλίου είναι να προασπίσουμε τα συμφέροντα της πόλης. Σε σχέση με το αεροδρόμιο, θέλουμε μια συμφωνία που θα είναι επικερδής για τον Δήμο Σπάρτης. Πρέπει να σας πω ότι ήδη βρισκόμαστε σε φάση προσέλκυσης και σε συζητήσεις με επενδυτές».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις