ΒΛΑΧΙΩΤΗ. Με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη συναντήθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός. Ο κ. Κρητικός έκρινε πως έπρεπε να επισπεύσει την επίσκεψή του, λόγω του εγγράφου του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη, που του κοινοποιήθηκε. Το έγγραφο εστιάζει στο πρόγραμμα εφημεριών, το οποίο όπως διαμορφώνεται με τις μηνιαίες μετακινήσεις ιατρών στη Σπάρτη, καθιστά επισφαλείς τις εφημερίες του Κ.Υ.

Η κ. Αγαπηδάκη μελέτησε και κράτησε το έγγραφο, καθώς και επιπλέον έγγραφα που της έδωσε με ερωτήσεις που υπέβαλε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου τους τελευταίους μήνες και που άπτονται της αρμοδιότητάς της.

Αναγνώρισε το πρόβλημα, το οποίο επισήμανε πως είναι γενικευμένο και τον διαβεβαίωσε πως με επικείμενο νομοσχέδιο θα αντιμετωπιστεί δραστικά η επιβάρυνση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας.

Άλλωστε, όπως αναφέρει ο βουλευτής, «πεποίθησή της είναι πως η μετατόπιση προς την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας συνιστά μια αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών, του συστήματος, των γιατρών, του τρόπου που σκεπτόμαστε εν τέλει».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις