ΛΑΚΩΝΙΑ. Με την ευκαιρία της ομιλίας του στη Βουλή σε Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης αναφέρθηκε σε κρίσιμα θέματα όπως η Χρήση Αιγιαλού, οι ελλείψεις γιατρών, οι τρίτεκνοι και οι αγρότες.
Σχετικά με την ομιλία του δήλωσε στο notospress:

«Στη (χθεσινή) ομιλία μου στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρθηκα στις διατάξεις εκείνες, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας με την αύξηση του επιδόματος γέννησης και είπα ότι έχει έρθει η ώρα της εξομοίωσης των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες.

Έκανα ιδιαίτερη αναφορά στις μισθολογικές αυξήσεις των γιατρών και ζήτησα την ενίσχυση των νοσοκομείων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης, εξαιτίας της αποχώρησής τους από αυτά και πρότεινα τη συνεργασία των τοπικών φορέων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκα στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στην αξιοποίηση του αιγιαλού και επεσήμανα ότι κάποιες από αυτές πλήττουν τουριστικές επιχειρήσεις στη Λακωνία.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκα στη διάταξη που ορίζει ότι για την ανάπτυξη των ομπρελών, ξαπλωστρών και θαλασσίων μέσων αναψυχής, πρέπει να υπάρχει ελεύθερη ζώνη από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον 4 μέτρων, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα σε εκείνες τις περιοχές της Λακωνίας που έχουν μικρές παραλίες και μικρούς οικισμούς, όπως το Πόρτο Κάγιο και η Ελαφόνησος και ζήτησα την τροποποίηση της συγκεκριμένης διάταξης, για να μειωθούν τα 4 μέτρα στα 3 εντός των οικισμών, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις αυτές να συνεχίσουν την δραστηριοποίηση τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκα και στην διάταξη που προβλέπει την απόσταση 6 μέτρων μεταξύ δύο μισθώσεων, πράγμα που όπως είπα, δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε απευθείας μισθώσεις εντός οικισμού και σε μικρές παραλίες.

Κατανοώντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ο παριστάμενος υφυπουργός κ. Πετραλιάς τροποποίησε την εν λόγω διάταξη, με νομοτεχνική βελτίωση, μειώνοντας την απόσταση στα 4 μέτρα όταν πρόκειται για εφαπτόμενα κτίρια.

Επίσης, όταν υπάρχουν παρεμβάσεις Δήμων στον αιγιαλό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Γερολιμένα, πρότεινα να δίνεται κατ’ εξαίρεση η δυνατότητα εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου χώρου στις επιχειρήσεις με κάποιες προϋποθέσεις.

Κλείνοντας εξέφρασα την στήριξή μου στα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου της χώρας και ζήτησα την περαιτέρω ενίσχυσή του, κάνοντας συνοπτική αναφορά στα βασικά του προβλήματα: γήρανση αγροτικού πληθυσμού, κόστος παραγωγής των προϊόντων, σύγχρονη αγροτική εκπαίδευση, διαχείριση του νερού».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις