ΣΠΑΡΤΗ. Τη στρατιωτική του θητεία αναμένεται να υπηρετήσει από τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Κασσελάκης θα καταταγεί τελικά στις 15 Μαρτίου, στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων, στην Σπάρτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα υπηρετήσει τη θητεία του για 15 ημέρες. Όταν ήρθε στην Ελλάδα, είχε μόνιμη απαλλαγή, επειδή ζούσε για πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Ωστόσο, η επιστροφή του και η εγκατάστασή του για πάνω από έξι μήνες σημαίνει ότι θα πρέπει να υπηρετήσει για λίγες ημέρες. θητεία του για 20 μέρες.

Τι είχε πει ο Στέφανος Κασσελάκης για την στράτευσή του

«Σε λίγες ημέρες μπαίνω στρατιώτης, νομίζω στη Σπάρτη. Θα μείνω 15 ημέρες μέσα, βασική εκπαίδευση. Δεν μου φαίνεται περίεργο», απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Αντιθέτως, είναι τιμή μου να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Πρέπει να σκεφτούμε πόσους απόδημους έχουμε έξω και αν θα επέστρεφαν. Μακάρι να εκσυγχρονίζαμε τη χώρα μας και το στράτευμα. Ένα από τα βασικά οράματα που έχω είναι, με τον πληθυσμό να είναι σταθερός, να μειωθεί ο πληθυσμός από την Αθήνα προς την επαρχία. Να δημιουργήσουμε hubs ερευνητικά, να έρθουν οι Έλληνες του εξωτερικού, να χτίσουμε σπίτια, πράσινα σπίτια, να φτιάξουμε κοιτίδες».

«Στον στρατό θα ζητήσεις προνομιακή διαχείριση;», τον ρώτησε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Τίποτα. Προφανώς, έχω μια θεσμική θέση και θα κάνω ό,τι ορίζει ο νόμος. Μην εκπλαγείς αν το στρατόπεδο γίνει όλο ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από τη γοητεία, έχω τη σωστή πολιτική πρόταση» απάντησε.

Αυτές τις ημέρες και λόγω της επικείμενης στράτευσής του χαλαρώνει στην ορεινή Αρκαδία, σε πεντάστερο ξενοδοχείο μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις