Σημαντικό κυβερνητικό πόστα αναλαμβάνει κατά τα φαινόμενα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες . Αναμένεται να οριστεί (ενδεχομένως την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές να έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα) γενικός γραμματέας Υποδομών και στην ουσία να αναλάβει τον ευαίσθητο από κάθε άποψη τομέα των Δημοσίων Έργων σε όλη την Ελλάδα.

Στην ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Υποδομών (πρώην Δημοσίων Έργων) είναι μεταξύ άλλων η εφαρμογή της πολιτικής στον τομέα των Δημοσίων Έργων, η εποπτεία στην κατασκευαστική δραστηριότητα της χώρας, η εξασφάλιση χρηματοδότησης και η παρακολούθηση της πορείας εκτέλεσής τους. Περιττό να πούμε τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για μια σειρά από έργα μικρά ή μεγάλα που είναι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζεται ότι αναπλη ρωτής υπουργός Υποδομών είναι ο Χρήστος Σπίρτζης με τον οποίο ο Γ. Δέδες έχει μία προσωπική σχέση αλληλοεκτί μησης. Μάλιστα, ο νέος ανα- πληρωτής υπουργός ήταν μαζί με τον Σταύρο Μπένο, τα δύο πρόσωπα που προσφώνησαν τον επικεφαλής της «ΔΠΣ» στην ομιλία του στους ετεροδημότες, κατά τις τελευταίες περιφερειακές εκλογές.