ΛΑΚΩΝΙΑ. Πλήρες και δημιουργικό το καλεντάρι του βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νεοκλή Κρητικού.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση επισκέφθηκε, στις 12 Αυγούστου, το χώρο του ιερού των Αμυκλών και παρακολούθησε το έργο μιας σπουδαίας ομάδας από ειδικούς επιστήμονες-ερευνητές, οι οποίοι έχουν εδώ και χρόνια βάλει σκοπό της ζωής τους, αφενός να αποκαλύψουν πλήρως τον αρχαίο χώρο και αφετέρου να ρίξουν φως σε μια σειρά από επιστημονικά ερωτήματα τα οποία αναζητούν απαντήσεις

Στις 13 Αυγούστου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα κατά την οποία έθεσε υπόψιν του Περιφερειάρχη, θέματα τα οποία έχει προωθήσει στην κυβέρνηση, μέσω ερωτήσεων στη Βουλή, συναντήσεων με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και φακέλων τεκμηρίωσης.

Παρέδωσε στον κ. Νίκα τρεις φακέλους;

  • Για τον Ιατρικό Τουρισμό και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του κέντρου αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Μολάων, ώστε η ευρύτερη περιοχή να μπορεί να δέχεται τουρίστες, που έχουν ανάγκη τη συγκεκριμένη δομή.
  • Για τα Κέντρα Ημέρας Αλτσχάιμερ, Άνοιας και συναφών διαταραχών, μια δομή η οποία είναι απολύτως αναγκαία σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες.
  • Για την ίδρυση σχολής ΤΕΦΑΑ στο Πανεπιστήμιο στη Σπάρτη.

Συμφωνήθηκε η ουσιαστική τους συνεργασία για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος.

Επίσης ο κ. Κρητικός είχε συσκέψεις στα νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων καθώς και στο Κ.Υ Βλαχιώτη. Συναντήθηκε με τον Διοικητικό Διευθυντή κ. Ευάγγελο Τρουγκάκο (Σπάρτη), τον Υποδιοικητή κ. Κων. Κορωνιό (Μολάοι), τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Δαβανέλο Χριστόφορο, τον κ. Μυλωνάκο Γεώργιο πρόεδρο φίλων νοσηλευτικής μονάδας Μολάων, την κ. Λουκία Μυλωνά Διευθύντρια Κ.Υ. Βλαχιώτη, το Δήμαρχο Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο, τους αντιδημάρχους κ. Μπόλα Βασίλη και Γεωργοστάθη Νικόλαο, καθώς και με συναδέλφους μου, Ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Κρητικός ευχαρίστησε δημόσια τον συμπατριώτη μας ομογενή κ. Ευστάθιο Βαλιώτη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα, για την δωρεά στο Νοσοκομείο Σπάρτης, ενός μηχανήματος μοριακού ελέγχου ανίχνευσης του Covid19 (PCR test), αλλά και για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του.