Το έργο θα ενταχθεί σε ασφαλές χρηματοδοτικό πρόγραμμα

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση εργασίας είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία και εξέλιξη του έργου εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, που λόγω αρμοδιότητας χειρίζεται ο υφυπουργός. Τον Θανάση Δαβάκη συνόδευε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Λαδάς, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Τσιμπίδης, και τα μέλη του ΔΣ, Γιώργος Μπουφίδης και Παναγιώτης Κούτουλας.

Το έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, με την αντικατάσταση των υπαρχόντων επενδυμένων διωρύγων από κλειστούς αγωγούς υπό πίεση, σε συνολική έκταση περίπου 20.500 στρεμμάτων.

Ο υφυπουργός, αφού έκανε περιγραφή της μέχρι τώρα πορείας του έργου, διαβεβαίωσε τους παρισταμένους για τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας, αφού ολοκληρωθεί η μελέτη του, να ενταχθεί αυτό σε ασφαλές χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑΤ, έχει ολοκληρωθεί η υδραυλική προμελέτη και το έργο βρίσκεται στο στάδιο των περιβαλλοντικών όρων. Τους προσεχείς μήνες θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τα χρονοδιαγράμματα της μελέτης, καθώς και για το θέμα της ένταξης του έργου σε ένα από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στο τέλος της συνάντησης, τόσο ο Θανάσης Δαβάκης, όσο και ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΤΟΕΒ Τρινάσου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, γιατί τους παρεσχέθη – με τον πιο άμεσο και σαφή τρόπο – μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη ενημέρωση, για ένα χρονίζον πέραν της δωδεκαετίας, ζωτικής σημασίας έργο, για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ευρώτα.

Ο Θανάσης Δαβάκης διαβεβαίωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Τρινάσου ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου, ευρισκόμενος σε συνεχή επαφή μαζί του.