ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Σειρά συναντήσεων προγραμματίζεται, για τη χάραξη στρατηγικού σχεδίου που αφορά στη διώρυγα της Κορίνθου, όπως γνωστοποιεί σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας. Επίσης ο υφυπουργός αναφέρει ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αυτοψία στην διώρυγα.

Όπως αναφέρει σε δύο αναρτήσεις του ο υφυπουργός:

«Επικοινώνησα με τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή και τον γενικό γραμματέα Γ. Καραγιάννη και σε συνεννόηση με την ΑΕΔΙΚ (Διώρυγα Κορίνθου) λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα του καθηγητή κ. Λέκκα και του ΕΑΓΜΕ, τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα κατέβει στην διώρυγα της Κορίνθου τη Δευτέρα για την πρώτη αυτοψία».

«Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν σειρά συναντήσεων ώστε να δούμε τα επόμενα βήματα τόσο για τον στρατηγικό σχεδιασμό και το μέλλον της διώρυγας, όσο και για την χρηματοδότηση του έργου».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα σημειώθηκε νέα κατάπτωση χωμάτινου όγκου στη διώρυγα της Κορίνθου, συγκεκριμένα στο πρανές της Πελοποννήσου, στη θέση του βιολογικού.

Το φράγμα του Ασωπού αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2022

Στο μεταξύ ο υφυπουργός γνωστοποίησε, επίσης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι τα έργα στο φράγμα του Ασωπού βρίσκονται σήμερα στο 60% της κύριας σύμβασης και στο 25% της συμπληρωματικής.

Συγκεκριμένα ο κ. Δήμας αναφέρει:

«Ενημερώθηκα επίσης για την πρόοδο των εργασιών του Φράγματος Ασωπού, με το ποσοστό εκτέλεσης να βρίσκεται σήμερα στο 60% της κύριας σύμβασης και στο 25% της συμπληρωματικής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το φράγμα αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2022».

Επίσης ο υφυπουργός αναφέρει: «Υπογράμμισα την ανάγκη να προγραμματιστούν άμεσα οι μελέτες που αφορούν το αρδευτικό δίκτυο του φράγματος του Ασωπού προκειμένου να επωφεληθεί από τα ευεργετήματα του έργου ο πρωτογενής τομέας και γενικότερα οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής».

Ειδήσεις σήμερα:

5 χρόνια κάθειρξη με αναστολή γιατί μαχαίρωσε τον κουμπάρο της

Στα Κέντρα Υγείας ο εμβολιασμός. Τι θα γίνει με τις άλλες ασθένειες των πολιτών;

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το εμβόλιο. Τα εμβολιαστικά κέντρα στην Πελοπόννησο!

Κ.Υ. Σπάρτης: Κέντρο εμβολιασμού αλλά όχι και ελέγχου για Covid-19 (audio)

Το CNN προτείνει Ναύπλιο, Μάνη και Μήλο για διακοπές!