ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης αναφέρεται στο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Καλαμάτας και διευκρινίζει ότι το σημαντικό και αναγκαίο αυτό έργο 2,5 εκ.€ εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» το 2019. Δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι η ΝΔ και σε αυτή την περίπτωση φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών, αφού με παλαιοκομματική τακτική μετονόμασε το πρόγραμμα από «Φιλόδημος» σε «Αντώνης Τρίτσης» με το που ανέλαβε την διακυβέρνηση.

Η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση έχει ως εξής:

«Το έργο αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων αγωγών ύδρευσης της Καλαμάτας που υλοποιείται αυτή την περίοδο από την ΔΕΥΑΚ αποτελεί αναμφισβήτητα επιβεβλημένη λύση προς όφελος της ποιότητας ζωής, αλλά και της υγείας των κατοίκων της Καλαμάτας. Συνιστά λοιπόν θετική εξέλιξη ότι το έργο αυτό επιτέλους υλοποιείται.

Υπενθυμίζω ότι το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε στις αρχές του 2019 από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Ένα εμβληματικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και υλοποίησαν τα Υπουργεία Οικονομίας & Ανάπτυξης και Εσωτερικών, χρηματοδοτώντας 502 έργα ύψους 1,2 δισ. ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας.

Ένα πρόγραμμα που επί ΝΔ δυστυχώς καταργήθηκε, για να επανέλθει στη συνέχεια, μετονομαζόμενο σε «Αντώνης Τρίτσης». Μια παλαιοκομματικού τύπου μεθόδευση της σημερινής κυβέρνησης δηλαδή, που δημιούργησε τεράστιες καθυστερήσεις σε εκατοντάδες δημοπρατημένα έργα, ενώ πολλά από αυτά ματαιώθηκαν εντελώς. Ελπίζω ότι οι αντιαναπτυξιακές επιλογές της κυβέρνησης δεν θα συνεχιστούν. Η οικονομία μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει σημαντικές επενδύσεις, ούτε βεβαίως οι τοπικές μας κοινωνίες να στερούνται κρίσιμα έργα τοπικών υποδομών.»