ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία Αλέξης Χαρίτσης ζητά την έγκαιρη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού για την καταγραφή, εκτίμηση και αποζημίωση της ζημιάς από τον παγετό σε καλλιέργειες πατάτας και πρώιμου καρπουζιού στη Μεσσηνία.

«Οι εκτεταμένες ζημιές που παρατηρήθηκαν λόγω του πρόσφατου παγετού σε μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών πρώιμης πατάτας σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, αλλά και σε καλλιέργειες πρώιμου καρπουζιού και κηπευτικών στην περιοχή της Τριφυλίας, απαιτούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών.

Οι Μεσσήνιοι παραγωγοί μετά από την εξαιρετικά δύσκολη περυσινή χρονιά, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, των εξαιρετικά χαμηλών τιμών διάθεσης των προϊόντων τους και του υψηλού παραγωγικού κόστους με τόνους γεωργικών προϊόντων να μένουν αδιάθετα στα χωράφια, αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν.

Toυρισμός: Σε απόγνωση 5.000 οικογένειες στη Μεσσηνία!

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να επιταχύνει της διαδικασίες των ελεγκτικών υπηρεσιών για την εκτίμηση των ζημιών, ώστε οι παραγωγοί να προβούν στις δηλώσεις ζημιών στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν.

Από την πλευρά μας, θα εξαντλήσουμε κάθε κοινοβουλευτική και πολιτική δυνατότητα για να διασφαλίσουμε την άμεση και πλήρη αποζημίωση των Μεσσήνιων αγροτών».