ΣΠΑΡΤΗ. Με τους προέδρους των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Οινούντος του Δήμου Σπάρτης συναντήθηκε την Παρασκευή 26/2 στη Σελλασία, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στ. Αραχωβίτης.

Σημειώνουμε πως ο βουλευτής προσκάλεσε και οι πρόεδροι αποδέχτηκαν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, μάλιστα κατόπιν επιστολής των Τοπικών Συμβουλίων για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης με αριθμό 82/4-05-2020 σχετικά με την εξουσιοδότηση του Δήμαρχου Σπάρτης να προβεί στην υποβολή αιτήματος παραχώρησης δασικής έκτασης για την προσωρινή ανεξέλεγκτη εναπόθεση σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων.

Έτσι λοιπόν, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Παρών ήταν και το μέλος του τμήματος Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Σταμάτης (δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης).

Για την απόφαση δημιουργίας χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων, συζητήθηκαν εκτενώς οι δημοκρατικές και νομικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι, «…θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά και απόλυτα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και κυρίως να λαμβάνεται υπόψη η άποψη των τοπικών κοινωνιών. Το θέμα των απορριμμάτων είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Ωστόσο, χρειάζεται να βρεθεί συμβιβαστική λύση χωρίς επιβολή αλλά με διάλογο και επιστημονική προσέγγιση».

Ο βουλευτής, έθεσε στην κουβέντα τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΠ στη Σελλασία και τη στελέχωσή του με προσωπικό, την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου-Κυθήρων με έδρα την Σελλασία, το θέμα της αδειοδότησης των ανεμογεννητριών στον Ταΰγετο αλλά και τον νέο εκλογικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση και τις συνέπειές του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των κοινοτήτων, εστίασαν στο ζήτημα της προόδου του φράγματος της Κελεφίνας. Ιδιαίτερα απασχόλησε η πορεία των απαλλοτριώσεων αλλά και η β΄ φάση του έργου που αφορά στον σχεδιασμό, την χρηματοδότηση και την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου.

Τέλος, ο Σταύρος; Αραχωβίτης, αφού ευχαρίστησε τους προέδρους για την ανταπόκρισή τους, δήλωσε τη στήριξη και τη συμπαράστασή του στις αγωνίες των κοινοτήτων, συμμεριζόμενος τις ανησυχίες τους για την συνεχιζόμενη και διαρκώς επιταχυνόμενη εγκατάλειψη της περιφέρειας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι πρόεδροι:

Σελλασίας: Καλιαμούρη Μαρία

Βαμβακούς: Μάρκος Αναστάσιος

Βασαρά: Φουρτούνης ΠΑναγιώτης

Βουτιάνων: Καρράς Σωτήριος

Βρεσθένων: Δημαράς Ιωάννης

Κονιδίτσας: Παπαθεωδόρου Κωνσταντίνος